SEGRE

ESNOTICIA

Bars podran obrir fins a les 21.30 hores i lliure mobilitat per Nadal

Els bars i restaurants podran obrir finalment des de dilluns fins a les 21.30 hores al 30% d'aforament a l'interior i sense límit a les terrasses, però amb taules separades dos metres i quatre persones en cadascuna. També podran reobrir gimnasos i extraescolars, amb limitacions. El 21 de desembre s'aixecaran les restriccions de mobilitat.

El gimnàs del Club Natació Lleida.

Bars podran obrir fins a les 21.30 hores i lliure mobilitat per NadalAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Després de la tempesta política entre JxCat i ERC per les filtracions de l’esborrany de la desescalada, la Generalitat va anunciar finalment ahir l’anhelada flexibilització de les restriccions en quatre fases, de quinze dies cadascuna i que es prolongaran dos mesos. La principal novetat és que a partir de dilluns bars i restaurants podran obrir fins a les 21.30 hores en lloc de només fins a les 17.00. A l’interior l’aforament màxim és del 30 per cent i sense límit a les terrasses, encara que amb taules a dos metres i quatre persones en cadascuna, excepte grups bombolla.

DOCUMENT | Pla d'obertura progressiva d'activitats a Catalunya

Un altre dels canvis anunciats pel vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, i la consellera portaveu del Govern, Meritxell Budó, és la reobertura de gimnasos i altres instal·lacions esportives al 30% (les exteriors al 50%). També podran obrir cines, teatres i sales de concerts al 50%, amb un màxim de 500 persones i hauran d’acabar abans del toc de queda de les 22.00. Així mateix, les activitats extraescolars es permetran, amb limitacions, i s’aixeca la restricció als comerços de més de 800 metres, que podran obrir tot l’espai, al 30% d’aforament.

El toc de queda nocturn es mantindrà durant les quatre fases, fins al 18 de gener, per la qual cosa Cap d’Any s’haurà de celebrar a casa. El confinament municipal passarà a comarcal a la segona fase i hi haurà mobilitat lliure durant les dates nadalenques, ja que el 21 de desembre s’aixecarà el confinament perimetral de Catalunya i el comarcal de cap de setmana. A més, es permetran reunions de deu persones.

L’avanç de fase dependrà dels indicadors sanitaris i es preveu simultani a tot Catalunya, encara que no es descarta que sigui asimètric si en un territori són pitjors. Si la taxa de contagi és inferior a 0,9 i els ingressos disminueixen, es passarà de fase. Si està entre 1 i 1,09 i les hospitalitzacions s’estabilitzen, es prorrogaran les mesures. I si supera l’1 i els ingressos s’incrementen, es revisaran. D’altra banda, Budó va fer una crida a sindicats i empreses a facilitar el teletreball “perquè la Generalitat no té competència per dictar la seua obligatorietat”.

tracking