SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Dos anys i set mesos de presó per intentar tirar la seua ex pel balcó

El condemnat va irrompre a l'habitatge de la víctima malgrat tenir una ordre d'allunyament || Més de 200 dones ateses l'any passat per violència masclista

Carla Galeote, de Confluència Jove, i l’advocat Hug Sierra, ahir al Col·legi de Periodistes.

Carla Galeote, de Confluència Jove, i l’advocat Hug Sierra, ahir al Col·legi de Periodistes.L.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial ha condemnat un veí de Lleida a dos anys i set mesos de presó per intentar tirar la seua exparella pel balcó del seu habitatge, al qual va accedir per la força el mes de febrer passat. El tribunal rebutja el recurs presentat per la defensa del processat i confirma la sentència de primera instància del Jutjat Penal 3 de Lleida. A la sentència, l’Audiència recorda les contradiccions del condemnat sobre on era el dia dels fets, mentre que dóna plena credibilitat al testimoni de la víctima.

La dona va denunciar que la seua exparella, malgrat tenir una ordre d’allunyament que li prohibia atansar-se a ella, va anar a casa seua, situada al carrer Comtes d’Urgell, va accedir a l’interior trencant la porta, la va colpejar, la va insultar i la va arrossegar cap al balcó mentre li deia que la mataria i que “totes les dones haurien d’estar mortes”. La dona va poder fugir al carrer i demanar ajuda a dos agents de la Guàrdia Urbana. Així doncs, el tribunal condemna pels delictes de maltractament i amenaces en l’àmbit familiar, així com per trencament de condemna amb l’agreujant de reincidència.

La llei estableix que les víctimes d’abús sexual han de denunciar abans de complir els 19 anys

Segons un informe publicat per l’Institut Català de les Dones (ICD), l’any passat van detenir 6.721 homes a Catalunya per violència masclista, mentre que l’ICD i els Serveis d’Atenció i Informació a les Dones van fer 6.459 atencions a la província de Lleida, de les quals 205 van ser per a dones en situació de violència masclista. L’ICD alerta que la pandèmia ha provocat que hi hagi un augment de les violències masclistes.

Demanen protecció a víctimes de violència sexual

En Comú Podem i la CUP van presentar ahir una proposta per reformar la Llei 35/1995 d’assistència a les víctimes de delictes violents i contra la llibertat sexual. Una iniciativa que naix després que Hisenda denegués a una jove de Guissona una indemnització pels danys causats pels abusos sexuals que va patir per part del seu padrastre i pels quals aquest va ser condemnat a 14 anys i 3 mesos de presó, com va avançar SEGRE. L’advocat de la jove, Hug Sierra, al costat de Carla Galeote, de Confluència Jove Lleida, van presentar ahir aquesta iniciativa per dotar de més protecció les víctimes de violència sexual. Com ja va informar aquest diari, Hisenda ha denegat una indemnització a aquesta jove perquè va presentar la denúncia quan ja havia complert els 19 anys, edat límit que fixa la llei per reclamar.

Per a Sierra, aquesta situació és “lamentable” i vulnera els drets de les víctimes. Ara han iniciat contactes amb partits i entitats per promoure un canvi de la llei que ampliï el termini de prescripció per rebre aquest tipus d’ajuts. “Els supervivents pateixen una doble discriminació, primer per l’agressió sexual i després, per la culpa de no haver denunciat quan tocava”, va denunciar Sierra. En el cas de Guissona, està pendent de resoldre les al·legacions.

tracking