SEGRE

ESNOTICIA

Extraescolars presencials, però en format reduït amb sis alumnes

Acadèmies i centres d'idiomes, repàs o música ja ofereixen classes 'in situ', malgrat que alguns encara les segueixen en línia || Dificultats en activitats com el cant coral

Quatre alumnes ahir en una de les classes de l’Escola Municipal de Música de Tàrrega.

Quatre alumnes ahir en una de les classes de l’Escola Municipal de Música de Tàrrega.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els centres i acadèmies que ofereixen formació catalogada com a activitats extraescolars van poder recuperar ahir la presencialitat, però de forma reduïda amb un màxim de sis alumnes per aula, en compliment del pla de la Generalitat de flexibilització de les restriccions. “No ens en queda una altra opció. La meitat són aquí i la resta, de forma telemàtica”, van indicar al centre Punt d’Estudi, que imparteix anglès i classes de reforç de diferents assignatures. Una solució similar apliquen a l’acadèmia Inlingua, on han dividit les classes amb més alumnes, de manera que un dia sis d’ells rebran classe in situ i un altre grup ho farà en línia, solució que “les famílies s’ho han pres molt bé perquè volien recuperar la presencialitat”. A partir del dia 21, les extraescolars ja podran acollir 10 alumnes.

Els centres que ofereixen formació musical i artística, com ara l’Orfeó Lleidatà, també han hagut d’adaptar-se a les limitacions i recorden que ja van haver de reduir ràtios a l’inici de curs. Celebren recuperar part de la presencialitat, però remarquen la dificultat que suposa reduir a només sis alumnes certes activitats, com el cant coral o les agrupacions musicals. Apunten que les seues instal·lacions són prou àmplies per mantenir les distàncies de seguretat. A més, critiquen que s’inclogui la seua formació entre les extraescolars quan són un centre autoritzat per Educació.

La UdL reobre les biblioteques, però continua amb la docència teòrica de forma telemàtica

D’altra banda, les biblioteques públiques van reobrir ahir amb un aforament del 50%. La Universitat de Lleida (UdL) va fer el mateix amb les seues. L’horari d’aquesta setmana és de 9 a 19 hores de dilluns a divendres, i la de la facultat de Lletres estarà operativa també el cap de setmana de 9 a 21 hores. A partir del dia 30 la resta de biblioteques de la universitat aplicaran aquest horari i l’ampliació d’aforament fins al 70% està prevista en la tercera fase del pla de reobertura, el dia 21. La docència continua sent virtual, excepte les pràctiques i les activitats d’avaluació. Les classes seran presencials una altra vegada després de les vacances de Nadal.

Quatre alumnes ahir en una de les classes de l’Escola Municipal de Música de Tàrrega.

Quatre alumnes ahir en una de les classes de l’Escola Municipal de Música de Tàrrega.SEGRE

tracking