SEGRE

COL·LEGIS DRETS

Educació i Fiscalia medien davant famílies absentistes

De nens que no acudeixen a classe per no portar la mascareta || De moment no s'ha obert cap investigació penal

La Fiscalia demana 9 anys de presó per a cinc acusats de falsificar targetes de crèdit a Lleida i el Pla d'Urgell

La Fiscalia demana 9 anys de presó per a cinc acusats de falsificar targetes de crèdit a Lleida i el Pla d'UrgellSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Educació i Fiscalia estan mediant davant de diverses famílies lleidatanes que no porten els seus fills a classe per no portar mascareta, un requisit obligatori des de fa dos setmanes perquè qualsevol persona pugui accedir als centres educatius llevat que presenti informes mèdics justificant l’excepció. En aquest sentit, fonts judicials van assenyalar que no s’han obert diligències d’investigació penal per incompliment d’obligacions familiars però sí que s’estudien informes per part de la conselleria. En aquests casos, apunten les mateixes fonts, es parla amb la família per veure en quines circumstàncies s’ha produït l’absentisme (un pas que encara no s’ha fet) i Fiscalia no actuarà fins que s’hagi produït aquesta mediació.

Per la seua part, el delegat d’Educació, Carles Vega, va afirmar que la normativa preveu que “es pot posar en coneixement de la Fiscalia” si famílies no aporten justificants mèdics que certifiquin que els seus fills no poden utilitzar mascareta i no els porten a col·legi.

Educació media amb les famílies de tres alumnes que no van a classe per no portar mascareta

Va assegurar que “espero no haver de fer-ho” en el cas de tres alumnes de dos famílies de la capital. “Tinc l’esperança que amb la interlocució del centre i d’inspecció arribem a resoldre-ho. Casos com aquest n’hi havia més, però s’han anat resolent a través del diàleg i la mediació. Són tres alumnes entre 64.300”, va subratllar. “Si els pares diuen que els seus fills no poden portar mascareta ho han de justificar amb un document mèdic. Si no en porten perquè no volen, no hi ha cap justificació. És tan senzill com portar la documentació, i si no ho fan, els arguments que puguin donar són peregrins”, va indicar, i va afegir que “no és una qüestió de protecció de dades perquè Educació tracta amb dades de caràcter personal i els centres saben que estan salvaguardats per la llei”. “Mentrestant, els que hi estan perdent són els seus fills perquè els centres, sense un motiu justificat, no han de fer un pla ni una atenció domiciliària”. Educació i Fiscalia no van aclarir ahir si medien en els mateixos casos.

tracking