SEGRE

Famílies de Lleida es neguen a portar els fills a l'escola per la mascareta

L'escola Parc de l'Aigua de Lleida.

Vint-i-cinc famílies queden excloses de l'escola Parc de l'Aigua de LleidaMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos famílies del col· legi Parc de l’Aigua de Lleida es neguen a portar els seus fills a l’escola al·legant que no poden portar mascareta per raons sanitàries. Les dos famílies al·leguen que han aportat un certificat mèdic, firmat per la direcció del centre, en el qual una pediatra certifica que els nens no poden portar màscara per raons mèdiques, mentre que el departament d’Educació assegura que aquest document no ha estat lliurat a l’administració, per la qual cosa no es pot autoritzar que els nens no la portin. Es dóna la circumstància que el mes d’octubre els nens van acudir al centre sense mascareta, segons va explicar ahir un dels membres d’aquestes famílies a aquest diari. Tanmateix, Educació va establir posteriorment l’obligatorietat de portar-la en tots els casos, i va dir que quan s’acrediti mèdicament que els alumnes no se la poden posar per raons sanitàries, l’administració els facilitarà una educació alternativa a les seues cases.

Però en aquest cas, segons va dir ahir a aquest diari el director d’Educació a Lleida, Carles Vega, aquestes famílies no han entregat cap document mèdic que acrediti que els nens no poden portar màscara. Sobre el fet que la directora del col·legi firmés haver vist un document de la pediatra, Vega va explicar ahir que la normativa estableix que l’acreditació s’ha de deixar al centre i no és vàlid només haver-ho mostrat. També va dir ahir el director d’Educació a Lleida que l’acreditació l’ha de firmar el pediatre o el metge de capçalera.

Sigui com sigui, els fills d’aquestes famílies fa tres setmanes que estan sense educació, segons asseguren els pares. Vega va dir ahir que es tracta dels únics problemes registrats entre els 64.300 alumnes de la demarcació, i va afegir que espera que es resolguin en els propers dies. Per a això, va dir Vega, continua la mediació del departament per aconseguir resoldre el cas. Les famílies, per la seua part, asseguren que es troben amb dificultats per parlar amb Educació.

tracking