SEGRE

ESNOTICIA

Pubs de Lleida es reconverteixen en bars per reobrir

Després de vuit mesos tancats per ordre de la Generalitat com a mesura de seguretat per la pandèmia, catorze pubs de la ciutat de Lleida, al voltant de la meitat del total, obren reconvertits en bars convencionals, amb les mateixes limitacions d'aforament i horari que la resta. La Paeria n'ha autoritzat provisionalment la reobertura.

La Casa de la Bomba ja està obert com a bar convencional a la tarda des de dimecres.

La Casa de la Bomba ja està obert com a bar convencional a la tarda des de dimecres.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Catorze bars musicals i sales de festes de Lleida ciutat, al voltant de la meitat del total, es transformaran provisionalment en bars convencionals, després que hagin aprofitat la possibilitat oferta per la Paeria de tenir aquesta activitat, amb les limitacions vigents per als bars i restaurants, mentre el lleure nocturn continuï tancat. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, va explicar que arran de converses amb membres del sector i després de parlar-ho amb la Generalitat, van oferir a aquest tipus de locals l’alternativa transitòria de poder treballar com a bar o restaurant, per a la qual cosa simplement necessiten presentar una comunicació a l’ajuntament notificant que inicien aquesta activitat, que els permet instal·lar terrassa.

El secretari general de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona, va afirmar que ja van sol·licitar aquesta opció a la Paeria fa mesos i “han respost ara” amb una autorització provisional a través d’un decret d’alcaldia.

Alguns oferiran servei de restauració i demanen vianalitzar Teuleries i Bonaire en cap de setmana

Un dels locals de lleure nocturn reconvertits en bars convencionals és La Casa de la Bomba, que des de dimecres obre a la tarda de 17.00 a 21.30 hores. El titular, Gerard Carpi, va explicar que va rebre la trucada d’un tècnic municipal informant-lo d’aquesta possibilitat. “Conservo la llicència de bar musical i ara n’he afegit una altra de cafeteria”, va indicar. “Tornar a reobrir és molt important, els bars musicals, sales de festa i discoteques portem vuit mesos tancats, perquè des del març només vam poder obrir entre el 23 de juny i el 10 de juliol”, afirma. En el seu cas, la limitació de l’aforament a un 30% suposa que pot acollir un màxim de setze persones en quatre taules. Però insisteix que, al marge dels ingressos, “el més important és poder tornar a estar actiu i treballar després de vuit mesos, perquè tant temps inactiu t’afecta, no ets el mateix”. “A partir d’aquí farem el que podrem”, sentencia. Carpi també subratlla que aplica totes les mesures de seguretat contra el coronavirus fixades per Salut, com l’ús de gel hidroalcohòlic, desinfecció de cadires i taules i garantir la distància de seguretat.

Avui obriran també com bars els pubs Billion i Baba Room, aquest últim també amb servei de restauració. Xavi Bosch, un dels responsables del grup de lleure Bönobo, va indicar que valoren obrir altres locals quan es permeti un aforament interior del 50% “perquè amb un 30% en alguns és molt just”. Va apuntar que encara estan pendents de l’autorització per poder instal·lar terrasses, que de tota manera veu “complicat pel clima de Lleida encara que posem estufes”, i va afirmar que han sol·licitat a la Paeria convertir en zona de vianants els carrers Bonaire i Teuleries els caps de setmana. Quant a les discoteques, veu més difícil la seua reconversió en bars amb taules i cadires, però també ho estudien.

La Casa de la Bomba ja està obert com a bar convencional a la tarda des de dimecres.

La Casa de la Bomba ja està obert com a bar convencional a la tarda des de dimecres.ITMAR FABREGAT

tracking