SEGRE

HABITATGE BALANÇ

Els desnonaments repunten el tercer trimestre, amb 120

Després de desplomar-se durant l'estat d'alarma || Es disparen els d'immobles que figuren com a garantia en processos judicials

Imatge del dispositiu policial per un desnonament a l’octubre.

Imatge del dispositiu policial per un desnonament a l’octubre.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de desnonaments executats d’habitatges, solars o cases a causa de procediments judicials en els quals aquests béns figuraven com a garantia a Lleida es va duplicar durant el tercer trimestre del 2020 respecte a l’any passat. Així ho constaten les dades publicades ahir pel Consell General del Poder Judicial, que detallen que hi va haver 22 llançaments, o desnonaments, d’aquest tipus davant els onze de l’any passat. Aquest increment és més elevat si es compara amb el segon trimestre del 2020, ja que entre l’abril i el juny només hi va haver un llançament d’aquest tipus.

En total, el tercer trimestre hi va haver 120 desnonaments, 12 menys que en el mateix període del 2019. Al marge dels 22 per altres motius, n’hi va haver 33 per l’impagament de la hipoteca i 65 per deure el lloguer, mentre que l’any passat van ser 38 i 83, respectivament. El nombre global va ser molt superior al del segon trimestre d’aquest any, en plena vigència de l’estat d’alarma, quan es va suspendre el gruix de tràmits judicials i només hi va haver 11 desnonaments, 7 dels quals per lloguer.

D’altra banda, entre el juliol i el setembre hi va haver un total de 55 execucions hipotecàries a Lleida, que són les notificacions de desnonament, una xifra inferior a la del mateix període del 2019, quan se’n van comptabilitzar 61, però superior al segon trimestre d’aquest any, quan n’hi va haver 43. A nivell estatal, durant el tercer trimestre d’enguany hi ha hagut 7.096 desnonaments, un 30,2% menys que l’any passat. La majoria (73,1%) van ser per l’impagament del lloguer i 342 eren habitatges utilitzats com a garantia. El Govern central va anunciar dimecres que prohibirà els desnonaments a famílies vulnerables mentre duri l’estat d’alarma amb un decret llei que es podria aprovar en el pròxim Consell de Ministres.

tracking