SEGRE

EQUIPAMENTS CENTRE HISTÒRIC

La proposta de la Paeria per reactivar el Mercat del Pla de Lleida

L'equipament porta tres anys i mig tancat després del fiasco de l'anterior projecte || Planeja actes propis i organitzats per entitats per a alguns caps de setmana

L’edifici modernista del Mercat del Pla, que porta més de tres anys i mig en desús.

L’edifici modernista del Mercat del Pla, que porta més de tres anys i mig en desús.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mercat del Pla, ubicat al Barri Anic i que porta més de tres anys i mig tancat, acollirà activitats culturals els caps de setmana l’any que ve, en la mesura que sigui possible en funció de l’evolució de la pandèmia i les consegüents mesures restrictives per evitar la seua expansió. Així ho va indicar ahir el regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor. Va indicar que el Mercat del Pla ja ha estat seu d’algunes activitats organitzades per l’ajuntament i va avançar que l’associació de Moros i Cristians ho ha sol·licitat per al proper maig. Així mateix, va detallar que l’objectiu és que de cara al 2021 aculli “actes culturals, d’art o socials durant quinze o vint caps de setmana” a l’any i que impliquin també el mateix barri.

“La idea és que tingui vida de nou. El retorn econòmic no és important, però sí que hi haurà retorn cultura, social i ciutadà”, va subratllar, i va afegir que serien actes programats pel mateix consistori o bé organitzats per entitats.

La Paeria busca d’aquesta manera maneres de reactivar l’equipament després de la resolució del contracte amb l’empresa adjudicatària de l’últim concurs, Flat Market, que va renunciar a convertir-lo en un un espai gastronòmic i de comerç de proximitat, com va proposar, abans de posar-lo en marxa. Es tracta del tercer fiasco a l’hora de recuperar l’activitat en aquest edifici històric, que va cessar com a mercat municipal el 2003. El 2006 es va projectar adequar-lo com a supermercat i galeria d’art, però l’adjudicatària també hi va renunciar i el 2014 va obrir com a outlet de moda i amb botigues efímeres en solars propers, però va tancar el 2017.

L’associació de veïns de Jaume I va elogiar la iniciativa per reactivar aquest edifici i aposta per programar obres de teatre, espectacles o conferències.

L’edifici té patologies produïdes per humitats

L’edifici del Mercat del Pla s’ha deteriorat en el temps que ha estat en desús, segons consta en el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, que avala la resolució del contracte amb l’adjudicatària i la confiscació de la garantia. Recull, en aquest sentit, un informe de febrer de la secció de manteniment d’edificis que indica que des de l’anterior inspecció, el novembre del 2018, es van detectar “patologies a la coberta i als revestiments interiors de fusta i de fibrociment. així com als lavabos, produïdes per humitats”.

tracking