SEGRE

SANITAT SERVEIS

Ajornen un mes la pujada de tarifes del pàrquing al personal de l'Arnau

Protesta d'empleats, que exigeixen “no ser ostatges” || La moratòria permet prolongar les negociacions entre Salut i l'empresa fins al 31 de gener

Mig centenar d’empleats van protestar ahir a les portes de l’hospital.

Mig centenar d’empleats van protestar ahir a les portes de l’hospital.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les negociacions entre el CatSalut i l’empresa que gestiona l’aparcament de l’hospital Arnau de Vilanova, Continental Parking, per evitar una pujada de fins a un 80% del preu dels abonaments dels treballadors de l’hospital i la reducció de 300 a cinquanta places per tanda segueixen estancades. Tanmateix, en una reunió feta ahir van acordar mantenir les bonificacions i el nombre de places fins al 31 de gener per continuar negociant al llarg del proper mes. “Això ens dona un respir perquè pensàvem que a partir de l’1 de gener se’ns aplicaria la pujada de tarifes”, van assenyalar des de la junta de personal de l’Arnau.

De fet, abans de conèixer-se la moratòria, els sis sindicats de la junta de personal van convocar una protesta a les portes de l’hospital, a la qual van acudir mig centenar d’empleats. “Continental Parking utilitza els treballadors com a ostatges sense respectar la difícil situació del personal sanitari i de forma unilateral vol aplicar unes tarifes abusives per pal·liar, segons diu, les pèrdues econòmiques que la concessió li provoca”, van destacar durant la protesta. Així mateix, van assenyalar que “això és conseqüència de l’ús del sòl públic per empreses privades, amb ànim de lucre i que no tenen consideració ni empatia amb els treballadors. Exigim al CatSalut que defensi els seus empleats i faci complir els pactes que va firmar amb Continental Parking. Els treballadors de la regió sanitària de Lleida sempre ens hem sentit abandonats per les administracions i volem solucions i no ser ostatges de canvi en cap negociació, per la qual cosa demanem respecte a la nostra professió”.

Per la seua part, el grup municipal del PSC va demanar a la Paeria que intervingui per garantir les bonificacions i considera “abusiva” la pujada, a banda de produir-se durant la pandèmia. 

tracking