SEGRE

L'Audiència manté en llibertat provisional l'exlíder de Vox a Lleida

José Antonio Ortiz Cambray està acusat d’abusar sexualment de persones amb discapacitat i va ser condemnat pel tribunal a 14 anys i 3 mesos de presó, tot i que la sentència no es ferma

José Antonio Ortiz Cambray, en una declaració davant del jutge el març del 2019 després de la detenció.

José Antonio Ortiz Cambray, en una declaració davant del jutge el març del 2019 després de la detenció.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha decidit aquest dijous mantenir en llibertat provisional l’exlíder de Vox a Lleida José Antonio Ortiz Cambray, acusat d’abusar sexualment de persones amb discapacitat, fins que la sentència sigui ferma, segons ha pogut saber SEGRE. Cambray es trobava en llibertat des del mes d’octubre passat, quan va pagar una fiança de 6.000 euros per sortir de la presó, on es trobava des que va ser detingut el març de 2019.

A finals de desembre l’Audiència va condemnar l’acusat a 14 anys i 3 mesos de presó, encara que la vista per decidir el seu ingrés a presó de forma preventiva o la ratificació de la llibertat provisional no s’ha realitzat fins avui. L’Audiència manté la llibertat provisional en considerar que no hi ha risc de fuga. La sentència no és definitiva, ja que ha estat recorreguda davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Ortiz Cambray està condemnat per l'Audiència de Lleida a 8 anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual a persones amb discapacitat; dues penes de 2 anys i mig de presó cada una per sengles delictes de corrupció de persones amb discapacitat, i una altra pena d'1 anys i 3 mesos de presó per un delicte de pornografia amb ús de persones amb discapacitat. Així mateix, haurà d'indemnitzar una de les víctimes amb 15.000 euros i una altra, amb 5.000 euros, pels danys causats

Detenció d'Ortiz

Els Mossos van detenir Ortiz arran d'una denúncia de dos homes impossibilitats de 26 i 30 anys que estan tutelats per la Fundació Alosa de Lleida i que treballen per a Aspros. L'exlíder de Vox va haver de comparèixer a l'oficina de l'Equip d'Atenció a la Víctima (EATAV) de Lleida on es va prendre declaració a una de les suposades víctimes dels abusos.

Mentre va estar detingut, la policia va analitzar l'ordinador i el mòbil d'Ortiz per trobar proves que l'incriminessin com a imatges de contingut sexual ja que la fundació Alosa va denunciar que havia detectat missatges de Whatsapp "fora de lloc" entre els dos denunciants i Ortiz.

tracking