SEGRE

COMARCAS

Oposicions a docents marcades per la pandèmia i... el temporal

Alguns aspirants van considerar que s'haurien d'haver ajornat i altres, “que havien de fer-se ja” || Educació analitzarà els problemes, però el 97% s'hi va presentar

Diversos aspirants fent l’examen en una aula de l’institut Josep Lladonosa.

Diversos aspirants fent l’examen en una aula de l’institut Josep Lladonosa.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La segona prova de les oposicions a docents a tot Catalunya va estar marcada ahir tant per la pandèmia com pel temporal de neu. Bona part dels aspirants per a places de Biologia i Geologia, que van fer la prova a l’institut Josep Lladonosa de Lleida, van assenyalar que, malgrat la situació, les proves havien de fer-se. “El procés estava previst per al juny i a causa la pandèmia s’ha anat retardant, però arriba un punt en què estàs cansat i t’ho vols treure de sobre”, van assenyalar alguns d’ells, que van afegir que “cal tenir en compte que molts compaginem la docència amb les oposicions, a més que quan hi ha confinaments a les aules, l’ensenyament a distància es complica”. De fet, amb aquest argument, alguns van considerar que les oposicions haurien d’haver-se ajornat, “però sabem que ningú no sap com evolucionarà el coronavirus”. A tot això, “se suma que just neva”. Encara que els aspirants van haver de fer l’examen amb les finestres obertes per ventilar a causa del virus, hi havia estufes i no van passar fred.

A la discrepància de si s’havien de fer les proves en plena pandèmia es va sumar la problemàtica del temporal. El 97,4 dels aspirants s’hi va presentar i 158 no ho van fer. El sindicat USTEC-STEs va exigir a Educació que garanteixi una nova data per als que no van arribar a la prova i que tenia constància de “desenes de casos”. Des del sindicat van apuntar que l’examen es podria arribar a anul·lar per un jutge. Precisament, es va fer viral el testimoni desesperat d’una aspirant que es va trobar atrapada a la carretera quan es dirigia de Tortosa a Lleida i va criticar la falta de previsió. Sobre això, el director general de Centres Públics, José González-Cambray, va prometre que estudiaran “cada cas” dels que hagin arribat tard.

A tot Catalunya són 16.320 aspirants per a 5.000 places, la majoria de Secundària, i hi ha 1.088 professors de Lleida inscrits. USTEC-STEs va qualificar de “despropòsit” mantenir la prova amb acumulació de persones en un espai tancat, Aspepc-Sps va reclamar oposicions segures i CCOO creu que els opositors s’han vist “perjudicats” perquè als nervis habituals s’ha afegit la pandèmia.

tracking