SEGRE

El 99% del sanitaris de Lleida accepta vacunar-se contra la covid

Més de 9.500 persones de la demarcació han rebut una dosi

Farreny ha visitat el CAP Pardinyes-Balàfia en el primer dia de vacunació al centre.

El 99% del sanitaris de Lleida accepta vacunar-se contra la covidItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 9.500 persones ja s'han vacunat contra la covid-19 a la demarcació de Lleida i aquest dimecres s'ha iniciat la vacunació a professionals del CAP Pardinyes-Balàfia. Unes 4.000 són usuaris de residències i els altres 5.500 són treballadors de centres geriàtrics i professionals sanitaris. La taxa de rebuig entre aquests professionals se situa en l'1% i tot i que la gerent de la Regió Sanitària Lleida, Divina Farreny, la considera "baixíssima", ha explicat que s'està treballant per resoldre dubtes i reduir encara més aquest percentatge.

Farreny ha explicat que aquesta setmana està previst que s'acabi de subministrar la primera dosi a les persones incloses en la primera fase per poder començar amb la segona dosi la setmana que ve.

Fins a aquest dimecres s'han vacunat a la demarcació de Lleida 9.583 persones, de les quals 7.909 a la Regió Sanitària de Lleida i 1.674 a la del Pirineu. D'aquestes, unes 4.000 persones han estat usuaris de residències, que suposa el 80% del total i es preveu arribar a gairebé el 100% en els pròxims 3 dies. La resta de dosis s'han subministrat a treballadors de residències i personal sanitari.

Entre els professionals de medicina i infermeria el rebuig a posar-se la vacuna és de menys de l'1%, un percentatge que supera poc més de l'1% entre d'altres professionals sanitaris com zeladors, auxiliars de geriatria, gericultors o TCAIs (Tècnic en Cures Auxiliars d'Infermeria). Farreny reconeix que en aquests grups és on hi ha més professionals i que, per això, estan resolent dubtes. La bona notícia però, destaca, és que a nivell d'hospitals els metges i infermeres s'hi ha "bolcat totalment" i s'estan vacunant i "aquest és el millor exemple per generar confiança.

Des de Salut també estan estudiant com organitzar la vacunació al quart grup inclòs en la primera fase de vacunació: les persones que són grans dependents i que viuen al seu domicili. Reconeix que quan arribi la vacuna d'Oxford hi haurà més dosis però que la logística serà "igualment complicada" perquè tots dos vaccins s'han de mantenir amb temperatures molt baixes. "Ho haurem d'estudiar i adaptar-nos", ha dit.

tracking