SEGRE

LLEIDA

Els ingressats a Lleida baixen, però els 24 a les UCI igualen el màxim del juliol i l'octubre

L'Arnau desprograma fins al 15% de la cirurgia per tenir més llits per quarta vegada en la pandèmia || Mor un home al Pirineu, encara que disminueixen lleument els contagis i les taxes de contagi

Les noves habitacions disposen d’última tecnologia i equipament com els d’una UCI.

Les noves habitacions disposen d’última tecnologia i equipament com els d’una UCI.ICS LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El número d’ingressats per Covid-19 a la regió sanitària de Lleida va baixar ahir per primera vegada considerablement en aquesta quarta onada dels 202 fins als 186 gràcies a les noves altes. Tanmateix, va augmentar el nombre de pacients a les Unitats de Cures Intensives (UCI) fins als 24, arribant als nivells més alts de les onades de l’octubre (també amb 24) i el juliol (amb 23).

En concret, dels 186 ingressats, 68 es troben a l’hospital Arnau de Vilanova, dels quals 16 són a l’UCI, de forma que ja són plens els vuit llits per a Covid de l’UCI convencional i els vuit de l’UCI per a malalts cardíacs. En cas de necessitar-ne més, se’n poden habilitar quatre més a la Unitat de Reanimació postquirúrgica, però ja es podria utilitzar la sisena planta renovada (vegeu el desglossament).

Salut va avisar dilluns que la pressió hospitalària continuarà creixent amb més ingressos durant dies

També hi ha 41 persones més a l’hospital Santa Maria, de les quals 7 estan a l’UCI (té vuit llits) i 77 als centres privats, un d’ells en estat crític. L’Arnau i el Santa Maria van donar ahir 22 altes, però 186 hospitalitzats continua sent un número molt alt. Precisament i per aquesta raó, l’Arnau ha hagut de desprogramar entre un 10 i un 15% de l’activitat quirúgica de tarda amb ingrés per disposar de més llits per a Covid. És la quarta vegada en la pandèmia que l’hospital ha de suspendre operacions.

Així mateix, la situació a les UCI també és complicada a Catalunya, on ahir hi havia 590 pacients, només quatre menys que en els nivells més alts de l’octubre. Des de Salut van alertar dilluns que els ingressos seguiran augmentat.

D’altra banda, els nous contagis a Lleida han baixat una mitjana de 5,58% des del 14 de gener i Salut en va registrar ahir 191 més (164 al pla i 27 al Pirineu), mentre que també va disminuir lleument el risc de rebrot i la velocitat de contagi a les dos zones. D’altra banda, un home de més de 80 anys ha mort al Pirineu.

L’Arnau disposa al final de 12 llits més per a crítics en una planta renovada

L’hospital Arnau de Vilanova disposa al final del nou espai d’hospitalització a la sisena planta sud, una vegada finalitzades les obres de renovació que van arrancar a l’estiu.

Les noves instal·lacions, ja preparades per començar a rebre els primers pacients, compten amb 14 habitacions que poden acollir 28 llits d’hospitalització de pacients semicrítics o 12 llits d’UCI, en funció de les necessitats de la Covid-19.

I és que el nou espai està equipat amb l’última tecnologia en gestió de gasos i climatització, de manera que cada habitació compta amb un sistema de pressió positiva o negativa independent per tal de poder fer un correcte aïllament de pacients en cas de necessitat.

A les habitacions també hi ha un programa informàtic de gestió de pacients que s’utilitza a les UCI i més infraestructura per connectar equips mèdics que a les habitacions convencionals.

El gerent de l’ICS a Lleida, Ramon Sentís, va afirmar que les noves instal·lacions “són un matalàs important que no teníem durant les onades del juliol i l’octubre, quan vam haver d’ocupar espais de reanimació a l’àrea quirúrgica”.

Les noves habitacions disposen d’última tecnologia i equipament com els d’una UCI.

Les noves habitacions disposen d’última tecnologia i equipament com els d’una UCI.ICS LLEIDA

tracking