SEGRE

ECONOMIA TRANSPORT

La Paeria obliga els taxistes a continuar enguany amb les tarifes congelades

El sector, molest perquè demanava una pujada “mínima” per arredonir-ne algunes

Diversos taxis davant de l’estació de trens ahir a la tarda.

Diversos taxis davant de l’estació de trens ahir a la tarda.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament va anunciar ahir que no modificarà les tarifes de taxi aquest any, mantenint les del 2020 i rebutjant la proposta de les dos companyies del sector d’una petita pujada per arredonir preus. Aquesta mesura s’aprovarà en el ple de la setmana que ve després de ser tramitada per la comissió d’Economia.

La negativa de l’ajuntament es basarà en l’evolució a la baixa dels costos del sector, com el preu del combustible, de l’IPC o els costos laborals, durant l’any passat i en el fet que la Comissió de Preus de Catalunya va acordar no aprovar cap augment de tarifes per a aquest any. La Paeria va afegir que a més de rebutjar la proposta de pujada de tarifes de les dos companyies, Ràdio Tele Taxi i Loteutaxi, n’ha desestimat una altra presentada per aquesta última per arredonir les tarifes.

La companyia plantejava augmentar dos cèntims la recollida per trucada en horari diürn i un cèntim la percepció mínima per horari nocturn i reduir-ne dos la de transport animal i dos més la recollida per trucada de nit.

El president de Ràdio Tele Taxi, Manolo Olmedo, va dir mostrar-se “sorprès” i que la seua proposta “servia per arredonir preus, la qual cosa beneficiava tant el client com el conductor a l’hora de pagar i donar el canvi a costa d’una pujada mínima”. El seu homòleg de Loteutaxi, Lluís Monge, va dir que “no és cert que la nostra proposta encaria les tarifes, estem molt decebuts”. Va afegir que no descarten prendre mesures sobre això i que la seua proposta d’arredoniment “facilitava la vida a tothom”.

tracking