SEGRE

PATRIMONI MEMÒRIA HISTÒRICA

L'ajuntament de Lleida encara no ha retirat l'escut franquista que hi ha a Gardeny

L'escut franquista de Gardeny.

L'escut franquista de Gardeny.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’escut franquista que hi ha a l’edifici de Capitania d’infanteria de Gardeny encara no s’ha retirat un any i mig després que l’ajuntament s’hi comprometés. La retirada s’arrossega des del de 2017, quan el govern municipal de llavors, amb el PSC al capdavant, el va cobrir amb una lona arran de la polèmica per la pervivència de símbols franquistes a la ciutat i va assegurar que estudiaria com treure’l.

L’estiu del 2019, l’edil de Cultura i acalde accidental en aquell moment, Jaume Rutllant, es va comprometre a retirar-lo “per voluntat política i basats en la llei de Memòria Històrica”, encara que va reconèixer que “requereix preparació i treball tècnic”.

Un any més tard, l’alcalde, Miquel Pueyo, i el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, van reconèixer que encara estudien què fer amb l’escut i com retirar-lo. Ahir, fonts municipals van precisar que “s’ha obert un període de consultes” sobre com portar a terme el desmantellament, que reconeixen que “és complicat”.

Aquest és dels últims vestigis de la dictadura que queden després que a l’octubre es retiressin les últimes plaques franquistes que hi havia en edificis d’habitatges de la ciutat. Actualment l’escut està sense la lona que el cobria des del 2017.

tracking