SEGRE

ELECTORS SUFRAGI PER CORREU

Més vot postal que el 2017 i encara creixerà més

Imatge d'arxiu d'una sol·licitud de vot per correu.

Un total de 7.862 persones han sol·licitat el vot per correu a LleidaItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 84.000 persones a tot Catalunya han sol·licitat fins ara votar per correu a les eleccions al Parlament, una xifra que ja supera els 81.539 vots postals del 2017. Aquesta xifra queda només per sota dels 109.262 dels comicis del 2015, i arriba quan encara queden nou dies per demanar-ho, fins al 5 de febrer. En cas que es confirmin les previsions que apunten a una baixa participació, el vot per correu comptaria amb més pes que mai.

La Generalitat va apuntar que des de dilluns hi ha hagut 27.000 peticions de vot per correu. Aquestes dades corroboren la tendència a l’alça d’aquesta opció, impulsada per la por al contagi als col·legis electorals i per la possibilitat, fins ara inèdita, de sol·licitar el vot per correu de forma telemàtica (vegeu SEGRE d’ahir).

Per fer-ho, cal tenir DNI electrònic, el certificat idCAT o altres acreditacions digitals. Obtenir l’idCAT requereix anar en persona a oficines de l’administració per validar la sol·licitud. Un infectat de Covid no pot fer-ho, a l’estar obligat a confinar-se; però sí que podrà votar en un col·legi electoral.

tracking