SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Els excaps d'Adesma, investigats per la Fiscalia, s'haurien quedat el premi d'un Cuponàs de l'ONCE d'un resident

S'haurien apropiat els diners de dos premis que van tocar a un resident || L'actual director ratifica les denúncies

Adesma gestiona la residència Sant Antoni de Pàdua de Lleida.

Adesma gestiona la residència Sant Antoni de Pàdua de Lleida.MAGDALENA ALTISEN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’excúpula d’Adesma, investigada a la Fiscalia per haver-se apropiat suposadament diners d’usuaris i de la mateixa fundació, s’hauria quedat amb els premis que van tocar a un resident, segons ha pogut saber aquest diari.

Aquests diners formarien part dels 875.142 euros que els quatre investigats s’haurien quedat de 31 persones, segons la querella de la Fiscalia. L’afectat és un ancià a qui va tocar la loteria en una ocasió i posteriorment un Cuponàs de l’ONCE a cobrar de forma mensual. En aquest cas, la fundació tenia la curatela (una espècie de tutela) de l’ancià, que era en una residència a l’Alt Urgell. La investigació dels Mossos va permetre determinar que del premi de la Loteria li van tocar uns 100.000 euros que es van fer constar a l’estat de comptes anuals com a saldos creditors cap a la fundació que, posteriorment, no es van tornar. La nova direcció va rescabalar l’afectat. La setmana passada va anunciar que va demanar un crèdit de 200.000 euros per rescabalar tutelats dels exercicis el 2017 i 2018.

D’altra banda, ahir va declarar al jutjat d’Instrucció 4 per aquesta suposada estafa l’actual president d’Adesma, Javier Castán, que va ratificar les tres denúncies que va presentar la fundació contra l’excúpula. “Aportarem tot el que ens demanin per col·laborar amb la investigació”, va explicar Jaume Liñan, advocat d’Adesma.

La Fiscalia s’ha querellat contra A.R.D., president de la fundació des de l’any 1995 fins al desembre del 2018; el seu germà R.R.D., que va ser tresorer fins al desembre del 2018, i les seues respectives dones. En la querella consten 31 residents tutelats als quals suposadament l’excúpula d’Adesma hauria estafat 875.142 €. L’actual patronat de l’entitat va assenyalar que els anteriors gestors s’haurien apropiat 800.000 euros més de la fundació. Un presumpte frau d’1,6 M€ que va avançar la setmana passada aquest diari.

tracking