SEGRE

TRÀNSIT TECNOLOGIA

La Urbana incorpora un lector de matrícules per multar els vehicles en doble fila

La Paeria adjudica el subministrament d'un equip mòbil que es pot incorporar a diferents cotxes policials || S'aplicarà per detectar també si consten en llistes d'automòbils robats o embargats

Cotxes estacionats a doble fila ahir a l’avinguda de Madrid.

Cotxes estacionats a doble fila ahir a l’avinguda de Madrid.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aparcar en doble fila és una de les infraccions de trànsit més habituals a la ciutat de Lleida i en alguns carrers converteix la circulació en un autèntic eslàlom. Per aquest motiu, l’ajuntament ha adquirit un sistema de detecció, reconeixement i anàlisi de matrícules, que podrà incorporar en diferents vehicles policials, amb l’objectiu de denunciar els cotxes estacionats en doble fila i en altres llocs prohibits.

La Paeria ha adjudicat el subministrament d’aquest sistema a l’empresa Sustainable Intelligent Transportation Systems per un import de 22.161,15 euros.

Segons el plec de condicions de la licitació, el sistema permetrà la captura de les matrícules dels vehicles “que generin infraccions per parades indegudes o aparcaments a doble fila, guals, carril bus i control de zones d’aparcament regulat”, així com acarar si formen part de “llistes de vehicles amb incidències policials” com per exemple si han estat robats o embargat. Podrà llegir les matrícules davanteres i posteriors de forma simultània i inclourà un dispositiu de videoenregistrament.

A més, estarà integrat amb el sistema d’emissió de denúncies de l’ajuntament i es podrà intercanviar de manera senzilla entre diferents vehicles policials sense necessitat de requerir una instal·lació prèvia que modifiqui la seua estructura.

Així mateix, aquest equipament serà autònom pel que fa a l’alimentació (sense cablatge connectat amb el vehicle) i es manejarà des de l’interior a través d’una tablet. Les multes per estacionament en doble fila estan tipificades en 200 euros.

tracking