SEGRE

AGRICULTURA TRIBUNALS

Exoneren un pagès de la contractació irregular d'un temporer

La Justícia dona la raó a un fructicultor a qui l'administració havia imposat un multa de 10.000 euros

Imatge de l’edifici judicial del Canyeret de la ciutat de Lleida.

Imatge de l’edifici judicial del Canyeret de la ciutat de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Justícia ha donat la raó a un fructicultor a qui l'administració havia imposat un multa de 10.000 euros per suposades irregularitats en la contractació de temporers, segons va informar ahir Afrucat.

La denúncia es va donar l'estiu passat quan Inspecció de Treball realitzava un control en una finca i un treballador d'origen senegalès va fugir corrent.

L'endemà el fructicultor i el treballador es van personar davant d'Inspecció i llavors es va descobrir que l'empleat havia utilitzat els papers d'un parent per formalitzar el contracte.

A pesar que el fructicultor desconeixia aquest fet i que el contracte era legal i l'empresari estava al dia de les obligacions fiscals i de la seguretat social, l'Administració el va multar amb 10.000 euros.

Assessorat per Afrucat, el pagès va decidir al·legar i després de diverses denegacions el jutge social li va donar finalment la raó i va condemnar l'administració a tornar els diners amb interessos.

La sentència recull que el pagès va obrar correctament, amb un contracte legal i amb totes les obligacions al dia i que, en cap cas, no es pot constatar mala fe o mala praxi per la seua part.

Davant d'aquest fet, Manel Simon, director d'Afrucat, va dir que "recomanem als nostres fructicultors i a tots els agricultors que contractin personal que defensin els seus drets si creuen que han actuat d'acord a llei".

tracking