SEGRE

INFÀNCIA SERVEIS

Quota màxima de 200 euros a les escoles bressol

La Paeria fixa tarifes de fins a 140 euros per a la jornada intensiva de demà || Avança a les 7.45 hores l'acollida matinal

Protesta de diverses famílies en contra de la pujada de la taxa de les escoles bressol l’octubre passat.

Protesta de diverses famílies en contra de la pujada de la taxa de les escoles bressol l’octubre passat.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de la Paeria de la setmana que ve debatrà finalment la nova proposta de tarifes per a les escoles bressol de cara al pròxim curs, que estableix deu quotes en funció de la renda, que oscil·len entre els 23 euros i els 200 al mes per a l’horari complet tal com va avançar aquest diari. El govern ha rebaixat la tarifa màxima, que havia fixat en 230 euros, arran de les queixes de les famílies. Així mateix, incorpora quotes d’entre 16,10 i 140 euros per a l’horari intensiu fins a les 12.00, amb possibilitat de dinar i descansar fins a les 15.00, quan fins ara les famílies que optaven per menys hores pagaven el mateix.

A més, s’avança l’horari d’acollida a les 7.45 hores pel mateix preu, per facilitar que els pares que comencen a treballar a les 8.00 puguin deixar els nens. L’horari de tarda s’allarga amb dos sessions de mitja hora, de 16.30 a 17.00 i de 17.00 a 17.30, que es podran fer seguides.

Preveu aprovar la tarifació social en funció de la renda en el ple d’aquest mes

També es crea una quota de menjador de mig mes (deu dinars), a proposta de les famílies, per adaptar-se a situacions de treball per torns o teletreball per setmanes.

Els menús esporàdics es deixen per a dies puntuals o situacions inesperades i també es deixarà de cobrar el menjador a partir del tercer dia si el nen està malalt.

Quant a les bonificacions, les famílies nombroses o monoparentals tindran un cinquanta per cent de descompte en el tram tarifari que els correspongui i s’incorporen descomptes addicionals del 10 o 15% per als nens amb discapacitats, les famílies dos o tres fills matriculats o les que tinguin nens en règim d’acollida.

Respecte a la quota de material, el seu cobrament se centralitza per efectuar compres a l’engròs i optimitzar el preu, garantint que sigui igualitari per a tots els centres. Fins ara, les més petites tenien dificultats per cobrir despeses com el transport per a excursions.

La Paeria assegura que les noves tarifes permetran mantenir la qualitat de les escoles bressol invertint en la millora de les ràtios, l’ampliació de les aules dels nens menors d’un any, els espais exteriors, materials, projectes educatius i la formació dels equips docents.

En un altre ordre de coses, 4.297 alumnes de quart d’ESO de Lleida s’enfronten ahir i avui a les proves de competències bàsiques que es fan cada any.

tracking