SEGRE

Lleida registra 9 noves morts per covid i els indicadors continuen a l'alça

El nombre de pacients ingressats per coronavirus a Ponent baixa en set persones des de divendres

Obre en una primera etapa per fer PCR i vacunació.

Interior del nou edifici de l'hospital Arnau de Vilanova de LleiaItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els indicadors epidemiològics publicats pel departament de Salut aquest dilluns confirmen el canvi de tendència a la província de Lleida i també en el conjunt de Catalunya. Així, el risc de rebrot al pla de Lleida s'incrementa en 12 punts, fins els 270, i al Pirineu es dispara 40 punts i se situa ja en 398. Pel que fa a la velocitat de contagi, creix 4 centèsimes a Ponent i aquest dilluns és de 0,90, mentre que a les comarques de muntanya supera l'1 (1,04) després de registrar un increment de 9 centèsimes en les últimes 24 hores.

D'altra banda, Salut ha notificat 9 morts més per covid-19 a la regió sanitària Lleida, que n'acumula 570 des de l'inici de la pandèmia. La regió del Pirineu es manté amb 138 defuncions comunicades.

Pel que fa als nous contagis, el web de dades de Salut anuncia 84 nous casos de coronavirus a la província de Lleida, que ja en té 34.628.

Encara que la velocitat de propagació s’ha disparat en els dos últims dies, probablement per l’extensió de les variants del SARS-CoV-2 més contagioses –la britànica, la brasilera i la sud-africana–, en les últimes 24 hores s’han notificat només 708 nous contagis per l’efecte de cap de setmana, en el qual es fan i es comuniquen menys resultats de test, amb la qual cosa el total d’infectats des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 547.107.

Baixen les persones ingressades als hospitals de Ponent

D'altra banda, les persones ingressades amb covid-19 als diferents hospitals públics i privats de la regió sanitària Lleida han disminuït a 164 aquest dilluns, set menys que divendres. Segons les dades facilitades pel departament de Salut, a les UCI també s'ha registrat un descens de pacients crítics, els quals se situen en 17, sis menys que divendres.

Per centres, a l'Hospital Arnau de Vilanova hi ha 70 hospitalitzats, dels quals 59 a planta i 11 a l'UCI; a l'Hospital Santa Maria hi ha 13 persones hospitalitzades, de les quals 10 a planta i 3 crítics; als centres privats són 77 els hospitalitzats, 74 a planta i tres crítics, i a l'Hotel Salut Nastasi hi ha quatre hospitalitzats amb coronavirus.

tracking