SEGRE

URBANISME EQUIPAMENTS

Els arquitectes demanen revisar el pla de la terminal de busos als Docs

El Col·legi vol garantir que no alteri aquest edifici històric ni el de La Meta || La Paeria ho assegura i diu que l'anterior pla de l'estació sí que els afectava

Imatge dels magatzems dels Docs, que formaran part de la futura estació d’autobusos.

Imatge dels magatzems dels Docs, que formaran part de la futura estació d’autobusos.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a Lleida (COAC) ha sol·licitat a l’ajuntament tota la documentació tècnica del projecte de la nova estació d’autobusos, prevista a l’edifici dels Docs i al voltant de La Meta. Una petició que argumenta perquè aquests dos immobles històrics estan catalogats com a béns culturals d’interès local, la qual cosa implica que determinats elements d’aquests dos espais no poden modificar-se. D’altra banda, el Col·legi considera que en aquesta actuació seria “convenient de planificar les intervencions mitjançant un procés de concurs obert d’arquitectura que posés en relleu aquest projecte de ciutat”.

A la seua petició d’informació del projecte, adjunta la descripció dels Docs i La Meta al Pla General vigent. Sobre els Docs, especifica que “és essencial preservar i recuperar” elements com l’espai lliure de l’interior i sense compartiments, l’estructura de pilars i bigues que sostenen la coberta, a més de la façana i la sobrecoberta exterior.

El govern local destaca que el planejament vigent fins ara preveia enderrocar part dels Docs

Quant a l’antiga farinera La Meta, construïda el 1915, destaca que és “l’únic exemple d’arquitectura industrial modernista de la ciutat”. Afegeix que les possibles intervencions a l’edifici es faran “conservant al màxim l’estructura original de la construcció o recuperant els materials que la componen”. A l’interior, les rehabilitacions es faran “amb les especificacions originals de l’immoble, evitant canvis formals o constructius que afectin la genuïnitat de l’edifici”.

El govern municipal va afirmar sobre aquesta qüestió que el projecte per ubicar la terminal als Docs mantindrà i rehabilitarà aquest edifici, al contrari del que estava previst al pla especial de l’estació aprovat fa anys, que incloïa la demolició d’una part per edificar-hi una torre de set plantes. Així mateix, va assenyalar que la redacció del projecte i la construcció és competència de la Generalitat, i que aquesta ja ha tingut en compte que el projecte ha d’incloure la preservació dels Docs i que sigui un element singular.

Finalment, va recordar que una vegada redactat, haurà de ser analitzat i aprovat per la comissió municipal de Patrimoni, que és la que decideix les intervencions en edificis d’interès historicoartístic. Per això, va concloure que està garantida la preservació i rehabilitació dels Docs, al contrari del que passava fins ara, i va afegir que La Meta queda fora de l’àmbit d’aquest projecte.

tracking