SEGRE

Lleida ha vacunat el 60% de policies i el 78% de personal de presons

El mòdul del CAP de Balàfia entrarà en funcionament en 3 setmanes

La col·locació del mòdul de suport al CAP de Balàfia.

Lleida ha vacunat el 60% de policies i el 78% de personal de presonsAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida ha vacunat contra la covid-19 el 60% de policies, fisioterapeutes, podòlegs, odontòlegs i farmacèutics i fins el 78% del personal de la presó de Ponent. Així ho ha assegurat aquest dimarts la gerent de la regió sanitària Lleida, Divina Farreny, que ha afegit que aquesta setmana han arribat unes 3.000 vacunes.

Farreny ha atès els mitjans durant la presentació del mòdul de suport col·locat al CAP Balàfia-Pardinyes-Secà. La instal·lació entrarà en servei en tres setmanes i acollirà proves per detectar la covid, espirometries i ecografies i permetrà recuperar consultes dins del CAP.

A aquest mòdul, el seguiran 12 més, que se situaran principalment en espais de titularitat pròpia o bé municipal, gràcies a la col·laboració entre el departament de Salut i els ajuntaments.

Segons Salut, d’aquests, 9 quedaran instal·lats durant les properes setmanes als CAP Eixample, Cappont i Onze de Setembre de la ciutat de Lleida, i als CAP d’Alcarràs, Bellpuig, Balaguer, Almacelles, Agramunt i Albatàrrec.

Els altres 3 es col·locaran durant el segon trimestre als CAP Rambla de Ferran i Primer de Maig de la capital lleidatana, i a Les Borges Blanques.

L’ús d’aquests espais addicionals té una durada prevista d’entre dos i quatre anys. La seva distribució s’ha basat en la capacitat dels centres de poder separar circuits d’activitat, segons ha explicat Farreny: “Hem assignat aquests annexes a CAP que tenien problemes d’espai per diferenciar circuits de pacients COVID i no COVID, amb l’objectiu de garantir la seguretat tant dels pacients com dels professionals. També hem tingut en compte l’exterior dels centres, ja que no tots els CAP disposen d’un espai proper que reuneixi els requisits necessaris per acollir un mòdul d’aquestes característiques.”

La Directora de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Balàfia-Pardinyes-Secà, Sandra Guerrero, assegura que “aquest espai extra ens permetrà fer les proves en unes instal·lacions segures fora del CAP, on podrem recuperar dues consultes. També utilitzarem el mòdul per incrementar les espirometries i les ecografies, que amb la COVID s’han hagut de reduir, a més de la consulta de psicologia.”

tracking