SEGRE

ESNOTICIA

Mòdul per a l'atenció a Covid al CAP de Balàfia

El mòdul del CAP de Balàfia encara s’ha d’equipar i entrarà en servei d’aquí a unes tres setmanes.

El mòdul del CAP de Balàfia encara s’ha d’equipar i entrarà en servei d’aquí a unes tres setmanes.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El CAP de Balàfia-Pardinyes-Secà estrenarà d’aquí a tres setmanes un mòdul prefabricat instal·lat al costat de l’entrada principal que destinarà a atendre pacients amb simptomatologia de Covid, i separar-los així de la resta d’usuaris “per garantir la seguretat de pacients i professionals”. La delegada de Salut, Divina Farreny, va recordar que està previst instal·lar tretze mòduls al pla i va avançar que els següents seran als CAP d’Alcarràs i de l’Eixample, a la capital.

Al Pirineu ja se n’han col·locat dos de sis. Està previst utilitzar-los durant entre dos i quatre anys i permetran també alliberar espais als ambulatoris, com dos consultes en el cas del de Balàfia, segons la directora d’aquest CAP, Sandra Guerrero.

Va afegir que també utilitzaran el mòdul per “incrementar les espirometries i les ecografies, que amb la Covid s’han hagut de reduir, a més de la consulta de Psicologia”. Guerrero va apuntar que continuaran tenint falta d’espai, per la qual cosa confia en una futura ampliació del CAP.

El desplegament de mòduls s’emmarca en el pla d’enfortiment de l’Atenció Primària, que suposa una inversió de 12,9 milions fins al 2022.

tracking