SEGRE

ESNOTICIA

Un 5 per cent de la població de Lleida ja ha rebut la primera dosi de la vacuna

Lleida té un percentatge més elevat de població vacunada contra la Covid que la mitjana de Catalunya. Un 5% ja ha rebut la primera dosi i un 3% ha completat la pauta amb les dos, mentre que la mitjana catalana és del 4,16% i 2,38%, respectivament. Salut també ha administrat la primera a un 60% del personal essencial a Ponent.

Cua ahir de membres de col·lectius essencials per vacunar-se al pavelló Onze de Setembre.

Cua ahir de membres de col·lectius essencials per vacunar-se al pavelló Onze de Setembre.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un 5% de la població de les comarques de Lleida, 21.801 persones, ja ha rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid, segons dades de Salut. I un 3% ja ha completat la pauta amb la segona (13.252). Aquests índexs superen la mitjana catalana, que és del 4,16% en primeres dosis (321.268) i del 2,38% en segones (184.161). En total, s’ha vacunat 505.429 persones a Catalunya i han rebut la primera injecció el 26,8% dels treballadors de serveis essencials, encara que en el cas dels docents i personal de centres educatius és el 14%.

Per la seua part, la delegada de Salut a Lleida, Divina Farreny, va xifrar en un 60% la mitjana de vacunació dels col·lectius essencials a Ponent, percentatge que s’eleva al 78% entre els funcionaris de presons. En els Mossos és del 67%, del 62% en els Bombers, del 66% en els odontòlegs i de més del 50% en els empleats de farmàcia. A aquests professionals se’ls administra la vacuna d’AstraZeneca, que no s’aplica a majors de 55 anys.

Farreny va detallar que aquesta setmana han rebut 1.750 dosis per administrar-les al punt de vacunació a Lleida (el pavelló 11 de Setembre) i 700 per al de Tàrrega, a més de 520 al Pirineu (200 a la Seu d’Urgell, 100 a Tremp, 100 a Aran i 100 a Puigcerdà). A aquestes s’hi han de sumar les dosis de Pfizer, que no va poder quantificar, per continuar vacunant els majors de 80 anys i grans dependents (vegeu el desglossament inferior), per la qual cosa el total supera les 3.000, enfront de les 2.966 que van rebre la setmana anterior.

A tot Catalunya, ja s’han vacunat 5.202 grans dependents (un 16,7%), i entre el col·lectiu de persones en atenció domiciliària majors de 79 anys són un 4,1% aquells a qui s’ha injectat la primera dosi, 1.815 persones. També l’han rebut un 2% de majors de 79 anys sense grans dependències.

Un 90,3 per cent dels usuaris de residències tenen la primera dosi i el 83,7%, les dos, així com el 65,3% dels treballadors i el 58 per cent dels de centres sanitaris. Així mateix, Salut es compromet a vacunar les persones sense llar sempre que tinguin targeta sanitària.

A partir d’aquesta tarda està previst que els professionals sanitaris es desplacin als domicilis dels usuaris que no puguin sortir de casa. Aquesta setmana també han començat a vacunar usuaris de Tornabous, Vilagrassa, Verdú i Anglesola.

Així mateix, el pavelló firal de Mollerussa acull des d’avui dimecres la vacunació contra la Covid de 2.463 veïns del Pla d’Urgell majors de 80 anys, dels quals 662 són de Mollerussa. L’espai ja ha estat condicionat amb dos sales d’espera diferenciades. La previsió és que cada hora es pugui vacunar 36 persones. L’ABS Pla d’Urgell s’encarrega de citar els veïns en una campanya que s’allargarà fins a finals de març.

Al juny podrien estar vacunats entre el 30% i el 40% de catalans

La subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, va augurar ahir que “si van arribant prou dosis”, Catalunya podria tenir entre el 30 i el 40% de la població vacunada al juny. Va detallar que a finals de la setmana passada van rebre 64.100 dosis de la vacuna d’AstraZeneca i 80.730 de Pfizer, i va remarcar que aquestes 140.830 suposen la quantitat més gran des de l’inici de la vacunació. Va dir que “en les pròximes setmanes anunciarem que comencem a vacunar persones de 45 a 55 anys, que són centenars de milers” i requerirà una estratègia selectiva.

Vacunes a persones grans a l’interior del cotxe a Tàrrega

El CAP de Tàrrega va començar ahir a vacunar persones de la tercera edat dependents i els seus cuidadors. Va traslladar el punt de vacunació al pavelló municipal d’esports, per on entre ahir a la tarda i avui al matí està previst que passin un centenar de persones de la tercera edat dependents i altres de més de 80 anys que requereixen el servei d’atenció domiciliària (SAD), així com els seus cuidadors. Els usuaris van ser citats prèviament pel CAP. A mesura que arribaven al pavelló, alguns entraven al vestíbul, i els que tenen dificultat de mobilitat eren vacunats a l’interior del cotxe.

Cua ahir de membres de col·lectius essencials per vacunar-se al pavelló Onze de Setembre.

Cua ahir de membres de col·lectius essencials per vacunar-se al pavelló Onze de Setembre.MAITE MONNÉ

Cua ahir de membres de col·lectius essencials per vacunar-se al pavelló Onze de Setembre.

Cua ahir de membres de col·lectius essencials per vacunar-se al pavelló Onze de Setembre.MAITE MONNÉ

tracking