SEGRE

PARDINYES EQUIPAMENTS

La reunió sobre l'alberg a Pardinyes acaba a crits i sense aclarir cap dubte

Un veí firma en contra de l’alberg i a favor d’una residència al seu lloc.

Un veí firma en contra de l’alberg i a favor d’una residència al seu lloc.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reunió que va fer ahir l’ajuntament amb veïns de Pardinyes per explicar-los el projecte d’equipament per acollir temporers de la fruita i al pla Iglú per a persones sense llar durant l’hivern va acabar a crits i sense aclarir cap dubte. La trobada, que es va celebrar de forma telemàtica i en què van participar un centenar de veïns, la va dirigir la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, que va detallar que aquest edifici servirà tant per acollir persones sense llar i temporers com a espai comunitari per a les entitats de Pardinyes.

“No és un equipament d’ús exclusiu per a una activitat o comunitat, tindrà espais polivalents i oberts a tots”, va recalcar. Va defensar la seua ubicació en un solar del carrer Josep Pallach, on els veïns van recordar que hi havia una residència projectada, i van assegurar que “l’espai havia de ser un equipament comunitari amb superfície àmplia, integrat a la trama urbana i que afavoreixi la distribució social dels barris”.

A partir d’aleshores va començar un torn obert de paraules en el qual hi va haver de tot. Una de les queixes més compartides era que el projecte ja està en fase de licitació i no n’havien informat la ciutadania fins ara, de manera que criticaven la falta de transparència de l’equip de govern.

La segona queixa tenia a veure amb la residència d’ancians, ja que la Fundació Barri de Pardinyes va recordar a Sall que l’ara alcalde, Miquel Pueyo, “va dir el maig del 2019 que Pardinyes tindria una residència” i que el 2007 la Paeria es va comprometre a fer-la en aquest solar. Sall va respondre que el compromís era amb el solar que va cedir per fer l’institut La Mitjana, no l’actual.

La trobada va acabar amb crits i retrets a la regidora, acusacions de racisme entre els veïns i peticions per celebrar un referèndum veïnal. Ningú en va sortir content i la polèmica va per llarg.

Talamonte afirma que no coneixia aquest projecte d’ERC i el qüestiona

La primera intervenció del torn de paraules de la reunió va ser també una de les més inesperades. Va ser la del tinent d’alcalde d’Habitatge i regidor del barri, Sergi Talamonte, del Comú, que va qüestionar el projecte promogut pel seu propi govern des d’una regidoria en mans d’ERC. Va assegurar que ho desconeixia, i que dubta de la seua efectivitat, ja que “el millor seria fer petits equipaments per acollir el sensellarisme en diversos punts de la ciutat”.

Per això, va demanar “fer una reflexió tant a nivell de ciutat com del govern” sobre la construcció de l’alberg. Aguns veïns van criticar que es triï aquest solar “quan n’hi ha desenes de buits per tota la ciutat”

i hi va haver acusacions que la zona es convertiria “en un gueto”. També hi va haver veïns a favor de l’alberg, que van recalcar que serà “un primer pas” per millorar l’atenció als col·lectius més vulnerables.

tracking