SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat per apropiar-se 20.000 euros del traspàs d'un negoci

L'Audiència li imposa vuit mesos de presó per un delicte d'apropiació indeguda || Era l'intermediari de l'operació i no va donar al propietari aquesta quantitat

Vista de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida.

Vista de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un home a una pena de vuit mesos de presó per quedar-se 20.000 euros del traspàs d’un negoci. La sentència, que és ferma i contra la qual no pot presentar-se recurs, confirma la pena imposada en primera instància pel Jutjat Penal 2 de Lleida, que va considerar provada la denúncia de la víctima i rebutja els recursos presentats per la defensa de l’acusat.

Segons la resolució, el processat, empleat en aquell moment d’una immobiliària de Lleida, va actuar com a intermediari en una operació de traspàs d’un local de negoci propietat de la víctima i va rebre de la compradora la quantitat de 20.000 euros, a més de 1.000 euros de comissió. La sentència assenyala que ha quedat provat que l’acusat no va entregar la quantitat pel traspàs al propietari del local.

Per acreditar els fets, l’Audiència es basa en la denúncia de la víctima, a qui dona plena credibilitat per tenir un relat contundent i persistent durant tot el procediment judicial. Així mateix, assenyala el testimoni de la compradora del local, que va entregar la quantitat de 20.000 euros, i que va declarar que l’acusat va agafar aquests diners i li va fer un document que l’acreditava.

Així mateix, va assenyalar al judici que, quan es va posar en contacte amb el denunciat, aquest li va dir que sí que li havia entregat els diners a la víctima però que aquest no ho recordava “perquè era molt gran”. Per tot això, l’Audiència considera que efectivament l’acusat es va quedar amb els diners.

L’Audiència Provincial rebutja elevar la condemna a dos anys de presó tal com sol·licitava la víctima

A més a més, rebutja aplicar l’atenuant de dilacions indegudes, al considerar que si el procediment s’ha demorat en el temps ha estat per les accions de la defensa. També rebutja el recurs presentat pel denunciant, que sol·licitava que se li imposés a l’acusat una condemna de dos anys de presó, al considerar que la pena imposada, de vuit mesos, és proporcionada.

També haurà de pagar una responsabilitat civil de fins a 20.000 euros.

Més de 190 denúncies per apropiació indeguda a Lleida Els Mossos d’Esquadra van registrar l’any passat un total de 193 denúncies per delictes d’apropiació indeguda a les comarques lleidatanes. Es tracta d’una xifra molt per sota de la registrada el 2019, amb un total de 258 denúncies.

Així mateix, la policia catalana va resoldre 116 casos d’apropiació indeguda a Ponent i el Pirineu i van arrestar tres persones acusades d’aquest delicte. Per la seua part, l’Audiència de Lleida té previst jutjar el proper mes de març un veí de Peníscola acusat d’apropiar-se 130.000 euros que va ingressar per error al seu compte una empresa de Montsó amb la qual havia tingut una relació comercial prèvia.

La Fiscalia sol·licita una condemna de quatre anys i nou mesos de presó, una multa de 2.700 euros i que indemnitzi l’empresa amb 131.195 euros.

tracking