SEGRE

ESNOTICIA

L'hostaleria i el comerç, gairebé sense aire

El Procicat només avala que de dilluns a divendres obrin els establiments de més de 400 m

Les terrasses poden obrir les mateixes hores que l’interior de bars i restaurants, sis i mitja en total.

Les terrasses poden obrir les mateixes hores que l’interior de bars i restaurants, sis i mitja en total.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern ha donat llum verda perquè a partir de dilluns puguin reobrir de dilluns a divendres els establiments de més de 400 m², tancats des del 7 de gener,

Vergés afirma que cal ser prudents perquè la pressió a les UCI és alta i els contagis baixen poc

però limitant la superfície de venda a un màxim de 400 m² i amb un aforament del 30%, així com la reobertura dels centres comercials. Segons va explicar la consellera de Salut, Alba Vergés, la majoria de les restriccions per frenar la Covid es mantindran durant una setmana, per la qual cosa l’hostaleria seguirà amb les mateixes franges horàries i el confinament comarcal i el toc de queda es mantindran.

“S’han fet petits ajustaments per fer passes endavant”, va assenyalar, malgrat que les botigues no essencials seguiran tancades els caps de setmana. Es permeten les colònies del mateix grup bombolla del centre educatiu, la presencialitat al segon curs de la universitat a partir del 8 de març, les classes a l’interior dels gimnasos podran fer-se amb un 30% d’aforament i a l’exterior, al 50%, igual que a les piscines (més informació a la pàgina 24). Vergés va argumentar que “cal ser prudents”, ja que la pressió a les UCI continua sent alta i el descens de contagis és lent.

Les patronals del comerç de Lleida van celebrar la reobertura dels grans establiments després de gairebé dos mesos tancats, però van discrepar sobre la resta de mesures. “El Govern pren decisions en funció de les aglomeracions de Barcelona” i a Lleida perden sentit, va assenyalar el president de Pimec Comerç, Manel Llaràs, que va afegir que “Lleida ciutat deixa de facturar quatre milions cada cap de setmana”. Des de la Fecom, Maria Rosa Eritja va afirmar que “estem morint lentament i fins que no torni l’activitat social al cent per cent no ens recuperarem”, i va demanar l’arribada “dels 11.000 milions d’euros promesos per Pedro Sánchez”.

El president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, i el secretari general, Ramon Solsona, van lamentar que el Procicat no hagi cedit gens ni mica en les restriccions a hotels, bars i restaurants. Van reivindicar de nou que puguin mantenir-se els locals oberts entre les hores permeses ara per a esmorzars (7.30 a 10.30) i dinars (13.00 a 16.30) i van reclamar més flexibilitat per mantenir les terrasses obertes.

Castellarnau va denunciar “desgovern”, ja que va assegurar que s’havia apuntat a la possibilitat de relaxar les mesures també en hostaleria. El sector dona pràcticament per perduda la Setmana Santa i es prepara per recuperar activitat de cara a l’estiu.

El president dels hostalers va recordar que “un 80% dels hotels estan tancats”. Solsona va dir que el sector està en una situació de “desànim” i que “el març serà fatal”

tracking