SEGRE

LLEIDA

Pueyo condiciona mantenir el tripartit al final dels “vetos, deslleialtats i immadureses”

L'alcalde es reunirà amb els tres grups la setmana que ve per intentar tancar la crisi || Planteja com a alternatives que ERC governi en solitari o que la resta de grups presentin una moció de censura

Toni Postius (JxCat) i l’alcalde, Miquel Pueyo (ERC), se saluden abans de l’inici del ple.

Toni Postius (JxCat) i l’alcalde, Miquel Pueyo (ERC), se saluden abans de l’inici del ple.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les greus desavinences entre els grups del govern tripartit de la Paeria (ERC, JxCat i Comú) van planar ahir sobre tot el ple. El PP va dir que el govern “penja d’una canya”, a la qual cosa l’alcalde, Miquel Pueyo, va replicar que “penja del resultat de la voluntat popular, del 51,54% dels vots” a les eleccions municipals.

Cs es va preguntar si el govern és tripartit o bipartit. Pueyo encara no s’havia pronunciat directament i al final de la sessió, a l’apartat de precs i preguntes, va prendre la paraula i va demanar als tres grups el final de les hostilitats.

“La setmana que ve faré consultes amb els tres grups i parlaré, sospesaré, identificaré i censuraré els vetos creuats, deslleialtats i mostres d’immaduresa, demanaré a tots tolerància i talent.” “Seré arriscat. Tenim tres opcions: seguir al govern amb responsabilitat, rigor, al servei dels lleidatans i no de les manies que podem tenir els partits; governar sols la força més votada a les eleccions amb mà estesa al consens; o bé que els cinc grups, tots menys ERC, es plantegin posar-se d’acord per presentar una moció de censura”, va detallar.

Va sol·licitar a cada partit que assumeixi la seua responsabilitat “davant la ciutadania, no de la seua militància o el seu grup de WhatsApp” i va subratllar que “des de l’alcaldia anteposaré sempre els interessos de la ciutat al davant de qualsevol xou, batalla i deslleialtat creuada vingui del grup que vingui, fins i tot del meu. És la meua prioritat”.

Va admetre que el govern municipal ha “tingut tensions, encara que no tantes com el de Madrid o Generalitat, però el meu plantejament polític és la fortalesa”. Les va emmarcar en “un període electoral i pregovern [a Catalunya] en què en tots els grups hi ha cert nerviosisme”.

En tot cas, va voler deixar clar que “va guanyar les eleccions per protagonitzar un canvi històric, no per ser una anècdota, això seria decebedor”..

Desavinences pel cas González i l’alberg a Pardinyes

Sergio González es va estrenar ahir com a edil no adscrit, després que fos cessat com a regidor d’Esports i la seua baixa de JxCat per anomalies en contractes. Arran d’aquest cas va esclatar la guerra al govern, ja que el Comú va demanar més responsabilitats al líder de JxCat, Toni Postius.

Cs i PP van reclamar explicacions ahir i Postius es va remetre la comissió de Transparència de la setmana que ve. L’altre tema candent és el projecte d’alberg per a temporers i sensesostre a Pardinyes impulsat per ERC, que el Comú diu que no sabia.

Després del ple, el líder, Sergi Talamonte, va dir que “si hi ha desacords, la nostra voluntat és resoldre’ls”. Ara bé, al matí el Comú va fer un comunicat en què aposta per “disseminar els serveis” en diversos llocs, al contrari del projecte de l’alberg.

tracking