SEGRE

BARRIS MOBILITZACIONS

Cassolades a Pardinyes per demanar una residència en lloc de l'alberg

Estudien més accions a banda de les firmes

El solar on la Paeria preveu l’alberg.

El solar on la Paeria preveu l’alberg.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió de veïns que està en contra de la construcció d’un alberg per a temporers i sensesostre en un solar del barri va acordar ahir crear la Plataforma en Defensa de la Residència de Pardinyes, que al·ludeix que aquesta finca havia estat cedida el 2007 a la Fundació de Pardinyes per al geriàtric, supeditada a trobar finançament per edificar-lo. Tenen la intenció de parlar amb tots els partits polítics i entitats implicades en el projecte d’alberg, que ha dividit el tripartit.

Així mateix, la comissió va decidir donar suport a les cassolades en contra de l’alberg que han iniciat alguns veïns a títol personal, continuen amb la recollida de firmes en una cinquantena d’establiments i estan estudiant noves accions “per aconseguir que es faci la residència”, va indicar una portaveu. Va afegir que “volem diàleg i consens”.

Per la seua part, la Fundació de Pardinyes creu que “aquest projecte requereix un debat previ de ciutat, que hi ha altres ubicacions tan o més òptimes per acollir-lo i que l’ideal seria separar els col·lectius”. Assenyala que concentrar en un mateix espai aquests col·lectius pot crear “guetos” i fomentar la “segregació”.

Creen la Plataforma en Defensa de la Residència de Pardinyes i volen “diàleg i consens”

Aquest projecte ha dividit el govern tripartit (ERC, JxCat i Comú) ja que el Comú qüestiona el model. La portaveu del grup municipal d’ERC, Jordina Freixanet, va preferir no replicar els tuits de dissabte del portaveu del Comú, Sergi Talamonte, en els quals va insistir en el seu desacord. “Em remeto al que va dir l’alcalde en el ple [va demanar que s’acabés amb les “deslleialtats” per mantenir el govern d’ERC, JxCat i Comú]. En els propers dies hi haurà una ronda de contactes. No funcionem a cop de tuit”, va dir.

tracking