SEGRE

PANDÈMIA RESTRICCIONS

Multades 42 persones per saltar-se el toc de queda

Són les denúncies que va imposar la Urbana la nit de dissabte a diumenge a Lleida || Controls policials per accedir a Aran

Control de la Urbana pel toc de queda.

Control de la Urbana pel toc de queda.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana va denunciar un total de 42 persones per saltar-se el toc de queda la nit de dissabte a diumenge a la ciutat de Lleida, segons ha pogut saber aquest diari. Val a recordar que no es pot sortir al carrer entre les 22.00 hores i les 6.00 hores tret d’un motiu justificat i que es pugui acreditar. La majoria de sancionats eren joves que es trobaven en petits grups pel carrer i moltes infraccions es van detectar al centre entre les 22.00 hores i la mitjanit.

Des de l’inici de la pandèmia, la Guàrdia Urbana ha aixecat unes 3.000 actes a la capital del Segrià i ha detectat desenes de festes il·legals, especialment en pisos. Les molèsties veïnals s’han disparat des de la tardor. S’ha de recordar que la Paeria de Lleida va iniciar a començaments d’any la tramitació per part de la regidoria de Seguretat Ciutadana dels expedients sancionadors per infraccions lleus amb motiu de la Covid, una vegada publicada l’ordre de la conselleria de Salut que ho permetia.

D’altra banda, els Mossos d’Esquadra van incrementar aquest cap de setmana passat a l’accés a la Val d’Aran controls a l’N-230 i la C-28 al constatar l’entrada de persones que no resideixen a la Val ni tenen motius justificats per a aquests desplaçaments en ple confinament comarcal. Aran tenia ahir el risc de rebrot més alt de Catalunya, amb 2.031 punts, vint vegades més que els cent que es consideren risc alt. Aquesta situació va portar el Conselh Generau a sol·licitar al Govern que estudiés mesures.

Els Mossos i policies locals han imposat més de 12.500 multes per infringir les mesures anti-Covid a les comarques de Lleida, però només se n’han cobrat el 8 per cent. Els Mossos d’Esquadra n’han notificat unes 9.500, de les quals 7.000 van ser durant l’estat d’alarma (del març al juny) i les altres 2.500, des del juny. A Catalunya han estat més de 170.000 multes.

Aquest cap de setmana, per exemple, van detectar una festa il·legal en una nau industrial a Vilassar de Mar. Mossos d’Esquadra i Policia Local van denunciar vint persones per incompliment de les restriccions sanitàries. Així mateix, el departament d’Interior ha detectat en els últims caps de setmana un increment de les persones que se salten el toc de queda, el confinament comarcal i les detencions per desobediència.

tracking