SEGRE

ENTITATS MEDI AMBIENT

Ipcena proposa podar i ancorar l'arbre de Sant Joan per no talar-lo

El portaveu d’Ipcena es va enfilar a l’arbre perquè no el talin.

El portaveu d’Ipcena es va enfilar a l’arbre perquè no el talin.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’entitat ecologista Ipcena va proposar ahir a l’ajuntament dur a terme un seguit d’actuacions a l’arbre de la plaça Sant Joan, l’únic que hi ha en aquest emplaçament, per assegurar-ne l’estabilitat i evitar així que el talin, tal com volia fer la Paeria incialment. L’entitat va assenyalar que, basant-se en els informes elaborats per una empresa especialitzada en el manteniment d’arbres, retirar la mèlia “és una decisió política i administrativa”, ja que l’estudi que van encarregar ells assegura que “l’opció d’ancorar l’arbre és factible”.

És per aquestes raons que Ipcena ha proposat al consistori, a través d’una petició al tinent d’alcalde de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, tres mesures per evitar talar la mèlia. La primera d’aquestes és “fer una poda important per treure-li pes i reduir així el seu eix de gravetat, la qual cosa li aportaria més estabilitat”.

La segona, col·locar uns ancoratges a la base de l’arbre i, finalment, la tercera seria, “a través d’una estructura mínima”, desplaçar-lo uns 8 centímetres “en direcció nord per evitar així que la carpa d’un bar que hi ha al costat de l’arbre pugui provocar-li problemes d’estabilitat.

De moment, l’ajuntament encara estudia la possibilitat de talar-lo. Al començament, anava a fer-ho el 14 d’octubre passat, però el portaveu d’Ipcena, Joan Vázquez, es va enfilar a la mèlia i la Paeria va suspendre l’actuació.

tracking