SEGRE

POLÍTICA PAERIA

Postius insta el tripartit a evitar “conflictes públics”

Diu que les discrepàncies “han de resoldre's internament” || La continuïtat del govern es resoldrà la setmana que ve

Toni Postius.

Toni Postius.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tinent d’alcalde d’Urbanisme i líder de Junts per Catalunya a la Paeria, Toni Postius, va manifestar ahir que els tres grups del govern tripartit (ERC, JxCat i el Comú) estan intentant posar les bases que permetin mantenir l’actual govern per al que queda de mandat. En una entrevista a Lleida TV, va detallar que l’alcalde ha mantingut reunions bilaterals amb cada grup, a l’espera d’una trobada final a tres que serà decisiva i que tindrà lloc la setmana vinent. Precisament, ahir es van reunir representants d’ERC i de Junts.

Postius va evitar pronunciar-se sobre si considera que la continuïtat de l’actual govern està o no garantida, però va eludir en tot moment criticar de forma oberta els seus dos socis. Això sí, va apostar per mecanismes que facilitin resoldre els conflictes de forma interna i no pública, en una velada al·lusió als comunicats amb què el Comú ha fet públiques les seues diferències durant l’actual mandat.

En aquest sentit, va indicar que “comparteixo les paraules de l’alcalde que som el govern de la ciutat, que els 14 regidors tenim la responsabilitat de tirar endavant en aquests moments tan complicats i que els conflictes interns s’han de resoldre internament i no externament”.

A més, va apostar per una “cohesió” més gran assenyalant que cal intentar evitar que projectes que impulsa una regidoria es facin públics sense que membres del govern les desconeguin, i que també cal establir mecanismes per resoldre “les discrepàncies legítimes” sense arribar a “un conflicte públic”.

Postius, que fins ara havia evitat fer declaracions sobre la crisi del tripartit generada arran dels tres contractes qüestionats de l’àrea d’Esports, que van acabar amb el cessament de Sergio González com a titular d’aquesta i la seua marxa del grup de JxCat per passar a ser edil no adscrit, va afirmar que ara els tres grups estan fent una “radiografia” de l’any i mig que porten governant i “un diagnòstic” dels problemes existents.

Va afegir que a partir d’aquí caldrà veure si les propostes de tots “conflueixen i permeten rellançar l’acció de govern municipal”.

Sobre els tres contractes menors objecte de controvèrsia, va insistir que els dos informes elaborats pel mateix equip de govern conclouen que es va complir “escrupolosament” la llei de Contractes del Sector Públic i que en tot cas es tracta d’una qüestió “d’ètica”. Va afirmar que ha donat totes les explicacions pertinents a la comissió de Transparència i es va mostrar convençut que l’informe extern encarregat aquesta setmana conclourà que no hi va haver cap il·legalitat.

tracking