SEGRE

SERVEIS MOBILIARI URBÀ

L'ajuntament de Lleida exigeix a la concessionària de plafons publicitaris 184.623,20 € per no pagar la llum

Els de les marquesines de parades de bus i altres a la ciutat, pel període entre 2015 i 2019 || Diu que el contracte l'obliga a instal·lar comptadors i, al no fer-ho, el consistori n'ha costejat el consum

Imatge d’una de les marquesines publicitàries que són en parades d’autobusos i també en diversos punts de la ciutat.

Imatge d’una de les marquesines publicitàries que són en parades d’autobusos i també en diversos punts de la ciutat.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament ha reclamat a l’empresa concessionària de les marquesines de les parades d’autobús i dels plafons publicitaris repartits per la ciutat el pagament d’un total de 184.623,20 euros en concepte de la despesa de subministrament elèctric en aquestes instal·lacions. Aquesta és la quantitat corresponent al consum d’electricitat entre els anys 2015 i 2019.

A la seua resolució, la Paeria indica que la concessionària estava obligada per contracte a instal·lar comptadors individuals de la llum en aquests elements del mobiliari urbà i no ho va fer. Això ha provocat que el consistori s’hagi vist obligat a fer-se càrrec del rebut de la llum, l’import del qual reclama ara a l’empresa, que és Impursa S.A.U., que gestiona aquest servei de plafons publicitaris, denominats MUPI, des de l’any 2006.

La resolució municipal és conseqüència d’un informe del cap de servei de les concessions redactat a començaments de febrer. En el mateix, detallava que Impursa havia incomplert tant les bases del contracte com la legislació vigent sobre la matèria al no instal·lar els comptadors, la qual cosa ha comportat que l’ajuntament acabés pagant 184.623,20 euros que no li corresponia assumir.

Segons l’informe, “el plec de condicions de la concessió indica que una de les obligacions de la concessionària és l’adequació i legalització de les connexions elèctriques dels MUPI”, així com “assumir les despeses de connexió i consum dels subministraments elèctrics de tots els elements del mobiliari urbà la destinació dels quals és la publicitat”. Més endavant, recalca que “la concessionària no ha complert l’obligació contractual d’individualització de les instal·lacions, amb comptador propi instal·lat a cada MUPI”.

L’informe n’incorpora un altre d’elaborat pel cap de servei d’instal·lacions, equipaments públics i energia, que aporta la despesa del consum elèctric –que és estimat, al no haver-hi comptadors– dels últims cinc anys, termini màxim per al qual pot reclamar-se un deute. Hi consta el del 2015, en 38.248,58 euros; el 2016, en 36.006,80 euros; el del 2017, en 36.022,48 euros; el del 2018, en 35.468,79 euros; i el del 2019, en 38.875,55 euros.

La suma total és la quantitat que la Paeria ha exigit a Impursa com a “indemnització per la no assumpció dels costos elèctrics” d’aquest període. Alhora, li ordena que “procedeixi al compliment de l’obligació contractual de legalització de les connexions elèctriques dels MUPI”, així com “l’assumpció dels costos elèctrics fins al final de la concessió”. En aquest sentit, la resolució va ser notificada a l’empresa el passat 12 de febrer i li concedia un període d’audiència de quinze dies hàbils.

tracking