SEGRE

VEÏNS MEDI AMBIENT

Queixes per la processionària en un parc de Lleida

Diverses erugues de processionària al parc de Santa Cecília.

Diverses erugues de processionària al parc de Santa Cecília.C.B.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Veïns del barri del Clot i la Zona Alta van denunciar ahir que el parc de Santa Cecília, en el qual hi ha una guarderia i un parc caní, està “ple d’erugues processionàries”. Aquestes erugues surten de les seues “bosses niu” als pins a començaments de la primavera i són perilloses per a les persones i per als gossos en cas de contacte per la toxina que hi ha als pèls que les recobreixen.

Precisament, una veïna va destacar ahir que al parc de Santa Cecília hi ha un espai per a gossos i que “hi ha processionàries fins a la porta mateix del parc, cada any hi ha gossos que pateixen les conseqüències de tocar aquestes erugues i fins i tot poden arribar a morir si les ingereixen”. Va afegir que “és vergonyós que l’ajuntament no hagi fet cap tasca de prevenció en aquest sentit, ja que el parc, així com altres zones verdes de la ciutat, estan infestats d’aquests insectes”.

La presència de l’eruga processionària és habitual en zones de pins i l’any passat va tenir especial incidència al Turó de Gardeny.

tracking