SEGRE

Aqualia defensa que ha aplicat correctament la pujada de l'aigua a Lleida des de l'1 de gener

El rebut de l’aigua s’encareix amb l’aplicació de la nova ordenança.

El rebut de l’aigua s’encareix amb l’aplicació de la nova ordenança.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La concessionària Aigües de Lleida-Aqualia ha defensat aquest dijous mitjançant un comunicat que ha actuat de manera "legal i impecable" en aplicar la pujada en el rebut de l'aigua des de l'1 de gener, per ser la data establerta en el ple extraordinari de l'octubre passat. La Paeria ha reclamat a l'empresa “les quantitats cobrades indegudament” fins ara en considerar que la pujada de les tarifes no entrava en vigor fins aquest dijous.

En canvi, Aqualia assegura que la tarifa està correctament aplicada. La concessionària considera que l'ordenança aprovada en el ple de fa cinc mesos "va ser formalment anunciada al Taulell municipal i al Butlletí Oficial de la Província de Lleida (BOP), quedant aprovada de forma definitiva i automàtica, sense necessitat d’una nova publicació, ja que durant el període d’informació pública (1 mes) cap persona formula al·legacions a l’ordenança".

"La Comissió de Preus té un termini màxim de 10 dies per emetre informes (no vinculants) sobre les modificacions tarifàries en matèria d’abastament d’aigua potable. Si no es remet l’informe en 10 dies, l’Administració que sol·licita informe a la Comissió de Preus (en aquest cas la Paeria) pot continuar normalment el procediment administratiu d’aprovació de la modificació tarifària. Tal com hem esmentat, l’aprovació inicial de l’ordenança tarifaria tingué lloc el 9 d’octubre de 2020, fa cinc mesos", indica l'empresa al comunicat.

En aquest sentit, Aqualia assegura que la Comissió de Preus no té competència per emetre informes en matèria de tarifes de sanejament i és l’Ordenança la que regula les tarifes del servei, tant d’abastament com de sanejament. "L’informe de la comissió de Preus és preceptiu, no vinculant". "Els serveis municipals tenen perfecte coneixement de l’aplicació de l’Ordenança de referència per part d’Aqualia des del mateix mes de gener, havent-ho comunicat aquesta circumstància amb total transparència. Per tant, la modificació tarifària és fruit del previ reconeixement per part del propi Ajuntament de Lleida de la situació de desequilibri greu del règim econòmic-financer de la concessió i de l’urgent necessitat d’impulsar inversions a les infraestructures públiques", afegeix el comunicat.

tracking