SEGRE

SERVEIS ECONOMIA

Aqualia afirma que l'aigua va pujar l'1 de gener i no ha de tornar res

Diu que la tarifa va entrar en vigor llavors i que ho va indicar a la Paeria || Aquesta es ratifica que no havia d'aplicar-la fins ahir i que ha de tornar el que ha cobrat de més

El preu de l’aigua puja enguany un 3%. Segons la Paeria, des d’ahir; segons Aqualia, des de l’1 de gener.

El preu de l’aigua puja enguany un 3%. Segons la Paeria, des d’ahir; segons Aqualia, des de l’1 de gener.S.C.D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La concessionària del servei d’aigua, Aigües de Lleida-Aqualia, va rebutjar ahir la resolució de la Paeria que conclou que ha cobrat indegudament la pujada de tarifes des de l’1 de gener, perquè no entrava en vigor fins ahir (una vegada publicada l’ordenança al BOP), i la requereixen perquè retorni als usuaris els diners que ha cobrat de més en aquest període. L’empresa va recalcar que “la tarifa està correctament aplicada” perquè va entrar en vigor al començar l’any i que “els serveis municipals tenen perfecte coneixement de l’aplicació” del seu cobrament “des del mateix mes de gener, i es va comunicar aquesta circumstància amb total transparència”.

Ho va afirmar a través d’un comunicat amb el qual va respondre al que va fer públic la Paeria dimecres (vegeu SEGRE d’ahir). Precisament, una portaveu municipal va afirmar que aquesta resposta no canvia res i que el govern de la Paeria remet al seu requeriment a Aqualia perquè “regularitzi els imports cobrats indegudament als usuaris”.

La nova tarifa comporta un increment del 7,5% del preu de l’aigua en tres anys (un 3% aquest) i del 75% en el del clavegueram també en tres anys (un 30% aquest). Es va aprovar a l’octubre amb els vots de dos dels membres del tripartit (ERC i el Comú) i del principal partit de l’oposició, el PSC.

No obstant, la Paeria va destacar que l’entrada en vigor estava condicionada a l’aprovació per part de la Comissió de Preus de la Generalitat i que es publiqués al Butlletí Oficial de la Província (BOP), cosa que es va fer dimecres. A la seua resposta, Aqualia assegura que després de ser aprovada pel ple a l’octubre, l’ordenança va ser “formalment anunciada al tauler municipal i el BOP, i va quedar aprovada de forma definitiva i automàtica” perquè durant el període d’exposició pública no s’hi van presentar al·legacions.

Sobre la Comissió de Preus, va recordar que “té un termini màxim de deu dies per emetre informes [no vinculants]” i que, si no se’n remet cap en aquell període, “pot continuar el procediment administratiu d’aprovació de la modificació tarifària”. Aqualia va incidir en el fet que la Comissió de Preus “no té competència” per emetre informes vinculants en matèria de sanejament i, en tot cas, serien “preceptius, no vinculants”.

Per això, va recalcar que “ha actuat correctament en tot moment”..

Per a la Paeria, la tarifa havia de ser vista per la Comissió de Preus i publicada al BOP; per a Aqualia, no

Per la seua banda, la CUP va demanar sancionar Aqualia i regular el preu de l’aigua amb una taxa.

tracking