SEGRE

POLÍTICA GENERALITAT

Aragonès dona per segur el suport del bloc independentista per ser investit president

Afirma a Lleida que ERC, JxCat i la CUP treballen per construir “una majoria sòlida i estable” || Veu “aberrant” l'entrega d'art sacre a Barbastre i reitera que la Generalitat recorrerà a la Justícia

Farré, Talarn, Pueyo i Aragonès, ahir atenent els mitjans a l’ajuntament de Lleida.

Farré, Talarn, Pueyo i Aragonès, ahir atenent els mitjans a l’ajuntament de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El vicepresident en funcions de la Generalitat i candidat d’ERC a la presidència, Pere Aragonès, va mostrar ahir la seua “màxima confiança” que el bloc independentista (ERC, JxCat i CUP) arribi aviat a un acord que li permeti ser investit president com més aviat millor. Així ho va assegurar ahir en una visita a l’ajuntament de Lleida, durant la qual va reiterar que la Generalitat recorrerà per la via judicial l’entrega de les obres d’art del Museu de Lleida a Barbastre.

Acompanyat pel president de la Diputació, Joan Talarn; l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, Aragonès va recalcar la necessitat de “formar govern com més aviat millor” i va mostrar la seua confiança que “tots els diputats i diputades de la majoria independentista estan treballant per conformar aquest govern”. Una afirmació que va completar amb el desig que les tres forces sobiranistes arribin a un acord per formar “una majoria sòlida i estable”.

Va llançar un missatge a la nova presidenta del Parlament, Laura Borràs, a qui va desitjar “sort i encerts”, alhora que va voler posar en relleu el treball de la mesa del Parlament en l’anterior legislatura, “que ha estat perseguida per la justícia”. No obstant, Aragonès va evitar valorar el discurs que divendres va fer Borràs una vegada nomenada presidenta, en què es va comprometre a evitar les “ingerències” de l’Estat.

Borràs s’havia mostrat també crítica amb la presidència parlamentària del seu antecessor, Roger Torrent (ERC). Aragonès va eludir dir si en el seu futur govern preveu que hi hagi conselleries en mans de lleidatans.

“El primer és aconseguir un acord i després ja hi haurà noms”, va recalcar el candidat..

“Són un territori unitari i homogeni des del punt de vista econòmic, social i cultural”, diu Aragonès

Pel que fa a les obres d’art del Museu de Lleida que aquesta setmana es van entregar a la diòcesi de Barbastre-Montsó per ordre del jutge, va assenyalar que “el nostre objectiu és revertir les decisions judicials que han posat en perill la salvaguarda històrica que han fet els museus del país i rebutgem qualsevol tipus de politització sobre el tema”, va recalcar. Al seu torn, va titllar de “decisió injusta i aberrant des del punt de vista museístic” tornar l’art a Barbastre i va posar èmfasi que seguiran “amb la lluita jurídica” per recuperar les peces confiscades.

Aragonès va tancar aquest tema assegurant que Lleida i la Franja “són un territori homogeni i unitari des del punt de vista econòmic, social i cultural”..

“La Generalitat posarà tots els recursos” El presidenciable d’ERC va assegurar que el Govern està treballant “intensament” per preparar la campanya de la fruita d’aquest any per evitar així una situació de col·lapse sanitari com l’any passat. “Estem treballant amb tota l’anticipació” i va afegir que “puc assegurar que aquesta [la campanya] és un centre d’interès important per al Govern, tenim un aprenentatge acumulat i posarem tots els recursos perquè sigui una bona campanya a nivell sanitari i laboral”.

Veu insuficients els ajuts de l’Estat Aragonès també va valorar el paquet d’ajuts que va anunciar divendres l’Estat, i va assegurar que “tota ajuda serà ben rebuda, però la Generalitat està fent un gran esforç per atendre els més afectats”. En aquest sentit, va detallar que l’ajuda estatal promesa, uns tres mil milions, “és el que ha invertit la Generalitat en un trimestre”. Al seu torn, confia que els fons europeus serveixin per “modernitzar el país”.

tracking