SEGRE

Baixen els indicadors de covid al pla de Lleida però pugen al Pirineu

La tercera onada a Catalunya arriba al seu nivell més baix, però pugen els ingressos

Una ciutadana se sotmet a una prova PCR

Lleida registra 330 nous casos de Covid-19ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut ha notificat aquest dilluns a través del seu web de dades 91 nous contagis de covid-19 diagnosticats a la província de Lleida, dels qual 63 al pla i 28 al Pirineu. En total, la demarcació acumula 36.690 casos confirmats des de l'inici de la pandèmia.

Pel que fa als indicadors epidemiològics, la velocitat de contagi es redueix dos centèsimes a les comarques de Ponent, fins l'1,01, mentre que a les comarques de muntanya creix 8 centèsimes en les últimes 24 hores i ja es troba en l'1,24.

El risc de rebrot és de 259 punts al pla de Lleida, 8 menys que el dia anterior, i de 472 al Pirineu, 28 punts més.

En el conjunt de Catalunya la corba epidèmica de la tercera onada ha assolit el seu nivell més baix, amb un risc de rebrot (EPG) de 177 punts, similar al final de la segona onada a començaments de desembre, però repunta el nombre d’hospitalitzats per covid que avui són 1.554, un total de 72 més que ahir, dels que 430 són a l’UCI, cinc més.

Segons les dades epidemiològiques actualitzades aquest dilluns pel departament de Salut, la velocitat de propagació del virus (Rt) també ha repuntat una centèsima per col·locar-se en 0,93, és a dir cada 100 persones contagiades infecten a una mitja de 93, la qual cosa indica que el virus continua retrocedint, encara que ho fa molt lentament.

Des de l’inici de la pandèmia a finals de febrer a Catalunya, el nombre total de casos confirmats per tota mena de proves en sumen 575.310 d’infectats, dels quals 613 han estat diagnosticats ahir, mentre que el nombre de morts per covid que continua descendint, és ja de 21.033, dels quals 18 han estat reportats en les últimes 24 hores.

tracking