SEGRE

ESNOTICIA

Llibre de família o contracte de lloguer per justificar els desplaçaments en companyia

L’A-2 ahir, buida, l’últim diumenge de confinament comarcal.

L’A-2 ahir, buida, l’últim diumenge de confinament comarcal.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La lliure mobilitat a Catalunya torna avui però amb restriccions: només es permet sempre que es faci amb la mateixa unitat de convivència i tant la Policia Local com els Mossos d’Esquadra poden sol·licitar documents que ho acreditin. Segons el departament d’Interior, és recomanable portar el certificat d’autoresponsabilitat i el motiu del seu desplaçament, però en cas que els agents demanin una prova del grup bombolla, se’ls pot mostrar els DNI de les persones que viatgen, en els quals aparegui la mateixa direcció de residència.

Altres opcions són el llibre de família, un contracte de lloguer en el qual figurin els noms de les persones que viatgen, el padró municipal o els certificats de convivència que poden emetre els ajuntaments de manera gratuïta.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va manifestar que als controls policials es pot “demanar perfectament si aquelles persones que van al vehicle són de la mateixa bombolla o no”. Tanmateix, va remarcar que, més enllà dels controls, cal “complir l’esperit de les mesures, que és permetre aquesta oxigenació de poder moure’s pel territori”.

Per la seua banda, Imma Solé, subdirectora de Coordinació i Gestió d’Emergències de Protecció Civil, va insistir a evitar o reduir qualsevol contacte que sigui fora de la bombolla de convivència.

tracking