SEGRE

Lleida va registrar 419 operacions de compravenda d'habitatge al gener, un 2,6% menys

Registra la menor caiguda entre les províncies catalanes

Una construcció de pisos en una imatge d'arxiu.

Una construcció de pisos en una imatge d'arxiu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya va registrar 6.356 operacions de compravenda d'habitatge el gener de 2021, un 12,4% menys respecte al mateix període de l'any passat. Segons les dades provisionals publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el nombre de transaccions torna a reduir-se després de créixer un 5,6% i un 6,4% durant els mesos de novembre i desembre, respectivament.

Malgrat tot, la davallada és menor que al maig, quan el nombre d'operacions va reduir-se gairebé un 50%. A banda, Catalunya es manté com la segona comunitat on més compravendes es registren, superada només per Andalusia. Pel que fa al conjunt de l'Estat, al gener es van registrar fins a 39.753 compravendes d'habitatge, un 15,4% menys en termes interanuals.

La província de Lleida registra la menor caiguda entre els demarcacions catalanes, amb 419 operacions durant el primer mes de l'any (-2,6% en termes interanuals).

Pel que fa al tipus de llar, un 83,4% de les transaccions a Catalunya corresponen a habitatges de segona mà, mentre que el 16,6% restant fan referència a habitatges nous. Per altra banda, un 92,8% són habitatges lliures, mentre que el 7,2% restant són habitatges protegits.

Al conjunt de l'Estat, pràcticament totes les comunitats van reduir el volum d'operacions durant el mes de gener. Les úniques excepcions són Navarra i Cantàbria, on el nombre de compravendes va incrementar-se un 0,3% i un 4,9%, respectivament.

Les majors caigudes es van produir a les Illes Canàries (-52,2%), Múrcia (-30,4%) i les Balears (-28,5%).

tracking