SEGRE

UNIVERSITAT ESTUDI

La majoria d'alumnes veuen deficient la docència virtual

Segons un estudi de la UdL a 900 universitaris de tot l'Estat || Reclamen més tutories i formació digital dels professors

Protesta contra les retallades - Sindicats educatius es van concentrar ahir davant la seu d’Educació i la van empaperar amb cartells que reclamen la “reversió de les retallades”.

Protesta contra les retallades - Sindicats educatius es van concentrar ahir davant la seu d’Educació i la van empaperar amb cartells que reclamen la “reversió de les retallades”.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els universitaris consideren necessari un augment de la formació del professorat en competències digitals i pedagògiques i reclamen més suport i tutories, especialment en els primers cursos, arran de la docència virtual sobrevinguda amb el confinament per la pandèmia. Així ho indica un projecte de la càtedra DOTS de la Universitat de Lleida (UdL) que ha obtingut l’opinió de prop de nou-cents alumnes de grau, màster i doctorat de vint universitats espanyoles i que ha publicat dos articles a la revista internacional Sustainability.

L’estudi, titulat La percepció dels estudiants universitaris sobre la qualitat de la docència en emergència, ha posat de manifest que “la majoria de l’alumnat no està satisfet amb aquesta experiència d’aprenentatge, sobretot en els primers cursos de grau”, indica la coordinadora de l’equip EDO-UdL, Isabel del Arco.

Critiquen que apliquen la mateixa metodologia que a les classes presencials, sense interacció

Els estudiants demanen una redefinició de les assignatures que permeti una avaluació contínua i critiquen que la metodologia virtual va ser la mateixa que la que es feia servir a les classes presencials, amb poca interacció amb els professors. Les conclusions admeten que es va prestar “poca atenció al benestar emocional dels alumnes” i la Universitat de Lleida destaca la necessitat de “desenvolupar l’adaptabilitat dels professors a situacions imprevistes”, així com “la importància de promoure més autonomia i autogestió”.

L’estudi assenyala que els alumnes més joves “mostren falta d’autonomia i capacitat d’autoregulació, així com un considerable nivell de dependència de la figura del professor”.

En aquest sentit, Del Arco recorda que “l’ensenyament en línia implica metodologies didàctiques i planificació que van més enllà de la transposició de classe presencial al ciberespai” i aposta per “dissenyar i posar en pràctica plans d’acció de tutoria profunds”.

tracking