SEGRE

Una entitat islàmica de Lleida demana resar en mesquites després de les 22.00 en Ramadà

Argumenta que aquell mes sant comporta rituals fins a “altes hores”

L'últim rés del Ramadà s'ha realitzat a l'exterior davant de l'elevada assistència.

Més de 5.000 musulmans acomiaden el Ramadà als Camps Elisis de LleidaMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Watani per a la Llibertat i la Justícia sol·licita a la Paeria que autoritzi als musulmans resar durant el Ramadà en “centres de culte” després de les deu de la nit, hora en què comença el toc de queda pel coronavirus.

Mourad El Boudouhi Amar, el seu president, afirma que “com a representant d’una associació majoritàriament composta per persones immigrants, i practicant de la religió musulmana, el mes del Ramadà és sagrat per a la nostra comunitat” i afegeix que comporta “l’aplicació de rituals religiosos que duren fins a altes hores de la nit”.

Per això, remarca que “l’ajuntament ha d’autoritzar les entitats religioses i els seus fidels a anar a resar als seus centres de culte, respectant el límit de l’aforament permès, després de les 22.000 hores com a excepció durant el Ramadà”. Considera que el consistori “ha de tenir en compte que aquest gest ajudaria a la integració del col·lectiu musulmà i a enfortir la convivència”. Detalla que el Ramadà està previst entre el proper dia 13 d’aquest mes i el 12 de maig i afegeix que la seua organització “recau en les entitats religioses de la ciutat”.

Aquesta entitat va impulsar el recurs judicial que va anul·lar la prohibició de vel integral a Lleida.

Per la seua part, tal com va publicar aquest diari, el col·lectiu musulmà que resa habitualment al Palau de Vidre no té previstes pregàries col·lectives durant aquell mes sant i el seu portaveu va indicar que els fidels haurien de resar cada un a casa seua.

L’any passat, ja en pandèmia, un grup va fer la crida a l’oració des del Turó de la Seu Vella el primer dia del Ramadà, amb autorització municipal, un fet que va provocar polèmica.

LES CLAUS

  • Previsió de dates. Està previst que el Ramadà comenci el proper dia 13 i finalitzi el 12 de maig. Durant aquest mes sant per als musulmans, tenen prohibit menjar, beure i tenir relacions sexuals fins que es pon el sol.
  • Dos col·lectius. L’Associació Watani per a la Llibertat i la Justícia demana a la Paeria poder resar després de l’inici de toc de queda les 22.00 durant el Ramadà. Fins ara, el col·lectiu que resa habitualment al Palau de Vidre no preveu pregàries col·lectives durant aquell mes sant.
tracking