SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Condemnat a un curs d'educació sexual per abusar d'una menor

Va acceptar ahir a l'Audiència una pena de dos anys de presó per agredir la filla de 13 anys de la seua parella || No el tancaran si no reincideix i fa aquesta formació

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida va condemnar ahir un home a fer un curs d’educació sexual després d’haver acceptat que havia abusat de la filla de la seua parella quan la víctima tenia tretze anys. En una vista de conformitat, el processat va acceptar una pena de dos anys de presó per un delicte continuat d’abús sexual a menor de setze anys, a més de cinc anys de llibertat vigilada.

També se li va imposar una ordre que li prohibeix atansar-se a la víctima o comunicar-se amb ella durant un període de cinc anys. A més, haurà de pagar 3.000 euros en concepte d’indemnització pels danys morals causats a la menor.

Si fa el curs, no reincideix en aquests dos anys i paga la responsabilitat civil, no haurà d’entrar a la presó, segons van assenyalar fonts judicials, ja que se suspendrà la pena.

Les parts van arribar ahir a un acord i no va haver de celebrar-se el judici, per la qual cosa la víctima no va haver de declarar a la sala. La Fiscalia sol·licitava inicialment una condemna de quatre anys i nou mesos de presó per un delicte continuat d’abús sexual a menor de setze anys.

L’acusat aprofitava els moments que estava sol amb la víctima per fer-li tocaments

Segons assenyala l’escrit del Ministeri Públic, els fets van tenir lloc entre els mesos de juliol i novembre del 2018. L’acusat aprofitava quan es trobava tot sol amb la menor per fer-li tocaments, cosa que va fer en nombroses ocasions durant aquests mesos. Finalment, la menor ho va denunciar i es va dictar una ordre d’allunyament.

És la tercera condemna que imposa l’Audiència Provincial aquest any per delictes sexuals i en dos d’aquestes les víctimes eren menors d’edat. Al febrer, un home va acceptar dos anys de presó per fer tocaments a una menor de tretze anys a Sort. El març passat, el tribunal va condemnar a només dos anys un jove que va admetre que havia forçat la seua exparella a tenir relacions sexuals malgrat que la víctima li va dir fins en cinc ocasions que no volia. Els fets van tenir lloc al replà de l’immoble on vivia la víctima a Lleida.

Una dotzena de trucades per violència sexual a Lleida el 2020

El telèfon d’atenció a les víctimes de violència masclista de l’Institut Català de les Dones (900 900 120) va atendre l’any passat una dotzena de trucades de dones que van denunciar haver patit algun tipus de violència sexual a les comarques lleidatanes. Encara que suposa un percentatge petit en el conjunt del volum de totes les trucades, cada vegada són més les víctimes que verbalitzen aquest tipus de violència, ja sigui en l’àmbit de la parella o en el familiar, de la seua comunitat o laboral. 

Entre els mesos de gener i febrer d’aquest any, els Mossos d’Esquadra han registrat un total de divuit denúncies per delictes sexuals a la província de Lleida, de les quals una desena van ser per abusos; set per agressions sexuals (implica l’ús de violència i intimidació) i una per un delicte de prostitució.

tracking