SEGRE

CONTRACTES FESTES DE MAIG

Els firaires preveuen que vinguin la meitat de les atraccions al maig

El president de l'associació lleidatana d'aquest gremi diu que si guanyen el concurs públic “sols hi haurà 30 instal·lacions” || La Paeria es compromet a donar facilitats

Imatge d’arxiu de les firetes al recinte de l’Hípica a les Festes de Maig del 2019.

Imatge d’arxiu de les firetes al recinte de l’Hípica a les Festes de Maig del 2019.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de l’associació de firaires de Lleida, Hugo García, va dir ahir que, en el cas que la seua entitat guanyi el concurs públic per poder venir a les Festes de Maig, només vindran la meitat de les atraccions previstes inicialment. “Normalment som entre cinquanta i seixanta instal·lacions, però ara mateix només podríem comptar amb vint o trenta, cosa que a nivell de despeses posa molt difícil gestionar la situació”, va reconèixer García.

No obstant, va assegurar que es mostren esperançats tant per guanyar el concurs públic com per poder venir per les Festes de Maig. “Ara mateix, la Generalitat no permet les fires, però esperem que la situació millori de cara al maig.” García va detallar que el fet que vinguin menys de la meitat de les atraccions que solien acudir a Lleida altres anys els comportarà problemes per repartir les despeses.

“Venir aquí ens costa uns 60.000 euros comptant la instal·lació, despeses de llum i aigua, manteniment, difusió, publicitat i gestió i control de l’aforament, però nosaltres farem tot el possible per venir perquè ho necessitem”, va recalcar. Paral·lelament, García va vaticinar que, si finalment poden celebrar-se les Festes de Maig i guanyen el concurs, “l’aforament serà del 40 per cent, aproximadament un miler de persones”.

L’ajuntament va treure a concurs públic l’explotació dels terrenys de l’Antiga Hípica, al costat del camí de Grenyana, per a la ubicació de les Firetes durant les Festes de Maig –del 30 d’abril al 31 de maig– i les de Tardor –del 15 de setembre al 15 d’octubre– per 50.820 euros, IVA inclòs. El contracte serà de dos anys i ahir es van reunir representants municipals amb García per tractar les possibles facilitats que els donaria el consistori per instal·lar-se.

En aquest sentit, el consistori va recalcar que aquest és un concurs públic, per la qual cosa finalment l’associació de firaires de Lleida pot no guanyar-lo. D’altra banda, l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU), propietària de l’Hípica, es reserva el dret d’anul·lar el concurs si la situació sanitària no permet celebrar les festes, suspendre o ajornar el pagament del cànon o que els firaires només paguin els dies que puguin desenvolupar la seua activitat.

tracking