SEGRE

URBANISME NORMATIVA

Metrovacesa refà el projecte de les torres de la Llotja per posar-lo en marxa de nou

La promotora diu que manté “la seua aposta decidida per Lleida” i farà un estudi “per adaptar-se a les necessitats” dels clients || La Paeria va declarar caducat el permís d'obres al desembre

Estat en què es troba el solar on s’havien d’edificar les torres al costat de la Llotja.

Estat en què es troba el solar on s’havien d’edificar les torres al costat de la Llotja.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La promotora Metrovacesa està revisant el projecte per construir les torres de la Llotja, també conegudes com a Torres del Cel, i preveu refer-lo, després que l’ajuntament declarés caducada la llicència d’obres al desembre. Malgrat tot, la promotora assegura que manté la intenció de dur a terme aquest projecte, que fa més de deu anys que es dilata en el temps.

Així ho van fer saber fonts de Metrovacesa, que van recalcar que la companyia “manté la seua decidida aposta per Lleida i en aquesta línia, atenent la demanda existent de la ciutat, ha decidit sotmetre el projecte a una revisió de millora per adaptar-lo a les necessitats i inquietuds actuals dels clients”. Al seu torn, Metrovacesa precisa que el projecte “està en fase de revisió i estudi, cosa que estem treballant amb l’ajuntament”.

Aquest anunci ve quatre mesos després que l’ajuntament declarés caducada la llicència d’obres de les torres de la Llotja perquè el projecte executiu que va presentar l’empresa no s’ajustava al bàsic que va aportar inicialment i requeria modificar el permís. La llicència es va concedir per a una única fase d’obres i determinava també que el termini d’inici i finalització dels treballs era d’un i tres anys respectivament. No obstant, el dia de l’inici de les obres, el juny del 2019, Metrovacesa va explicar que la construcció de les torres es faria en dos fases i que la primera estaria a punt de cara al 2022.

Les obres de les dos torres van començar el juny del 2019 però mesos després es van paralitzar

Tanmateix, al cap de pocs mesos promotora va haver de paralitzar les obres per uns problemes al sòl dels terrenys en els quals s’estaven edificant les torres, ja que s’havia de desviar un cable d’una companyia elèctrica. Des d’aleshores, la construcció està paralitzada, per la qual cosa Metrovacesa no podia complir el calendari fixat inicialment.

Davant d’aquesta situació, l’ajuntament va començar a tramitar una proposta per declarar caducada la llicència d’obres, que va ser ratificada pel Centre de Negocis i Convencions (CNC), l’òrgan que gestiona els terrenys adjacents a la Llotja, setmanes més tard.

La construcció d’aquestes dos torres està prevista des que es va edificar el palau de congressos de la Llotja el 2007, però la crisi econòmica de llavors va fer abandonar el projecte fins que Metrovacesa el va reprendre el 2017.

En un principi, estava previst que aquestes dos torres d’habitatges tinguessin vint-i-una plantes cadascuna amb 184 habitatges en total, un aparcament subterrani i quatre locals comercials.

tracking