SEGRE

ESNOTICIA

Salut activa un web per registrar i poder vacunar immigrants sense papers

Primer pas per immunitzar centenars de desplaçats en plena campanya de la fruita

El pavelló Onze de Setembre de Lleida és un dels punts on es vacuna la població.

El pavelló Onze de Setembre de Lleida és un dels punts on es vacuna la població.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Salut ha posat en marxa una pàgina web perquè persones desplaçades que viuen a Catalunya i no tinguin una targeta sanitària ni DNI o NIE es puguin inscriure per rebre la vacuna de la Covid. Salut sabrà així quantes persones estan en aquesta situació i podrà combatre brots a l'estiu durant la campanya de la fruita.

El departament de Salut ha posat en marxa una pàgina web per identificar i vacunar de la Covid-19 totes aquelles persones desplaçades i residents a Catalunya que no disposen d’una targeta sanitària individual (TSI) o document identificatiu per a la cobertura sanitària pública.

El web https://salutweb.gencat.cat/ca/forms/cens-sense-rca-21/index.html ja permet que els immigrants sense papers que vulguin vacunar-se puguin inscriure-s’hi, per la qual cosa també és un primer pas per immunitzar als que ja estan arribant al Segrià sense documentació en plena campanya de la fruita i evitar un brot com el del juliol passat. Fonts coneixedores d’aquest sistema van explicar que les administracions hauran de fer arribar aquest formulari a aquestes persones a través, per exemple, dels serveis socials.

Només l’any passat, l’ajuntament de Lleida va atendre 460 persones sense papers que van arribar atrets per la campanya de la fruita i ara, amb aquest formulari, Salut tindrà una aproximació de quantes es troben en aquesta situació. Se’ls vacunaria als punts habituals, com el pavelló Onze de Setembre de Lleida.

Tot apunta que se’ls administraria la vacuna de Janssen, les primeres dosis de la qual arriben demà a Espanya. Aquesta té l’avantatge que només requereix una inoculació i el ministeri de Sanitat planteja administrar-la als grups més vulnerables, com els migrants, sensesostre o en risc d’exclusió social.

Tot i així, també es destinarà a les persones de més edat per seguir amb l’estratègia d’immunitzar els de més risc per la Covid. En paral·lel, des de fa diverses setmanes, ajuntaments, el sector de la fruita i sanitaris lleidatans han demanat un pla per vacunar els temporers.

Durant la campanya s’utilitzarà la casa de colònies La Manreana de Juneda i l’hotel Nastasi a Lleida per aïllar positius.

tracking