SEGRE

Catalunya vol tornar a l'educació postobligatòria presencial abans de l'estiu

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, durant la visita al centre d'FP Agustí Algueró.

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, durant la visita al centre d'FP Agustí Algueró.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha plantejat aquest dimecres tornar a la presencialitat en l’educació postobligatòria abans que acabi el curs escolar, si les dades epidemiològiques de la pandèmia de Covid-19 milloren.

En una roda de premsa telemàtica des d’un institut de Sant Just Desvern (Barcelona), Bargalló ha explicat que la voluntat del departament és que especialment els alumnes que hagin de preparar la Selectivitat i els de formació professional que necessitin treball de taller tornin a les aules en el que queda de curs.

El conseller ha revelat que ja es va demanar al Procicat el retorn de tots els alumnes de Batxillerat, cicles formatius i altres ensenyaments postobligatoris a les aules, però que no es va autoritzar a la tornada de Setmana Santa per la situació epidemiològica.

En qualsevol cas, el conseller ha confiat que quan les dades siguin millors es podrà tornar a les aules: "S’acordarà així perquè ja era un plantejament que havíem parlat i era evident", ha dit.

També ha assegurat que el departament no es planteja "de cap manera" que en el curs 2021-2022 hi hagi educació postobligatòria a distància.

El conseller ha aclarit que els centres que demanin un format semipresencial, per la seua idiosincràsia, no estaran obligats a retornar a la presencialitat completa.

tracking