SEGRE

BARRIS EQUIPAMENTS

VÍDEO | Cassolada a Pardinyes per la residència

Centenars de veïns protesten a Pardinyes per reclamar aquest equipament al solar de Josep Pallach || Demanen a Pueyo que aturi el projecte de l'alberg

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 300 veïns de Pardinyes, 500 segons l’organització, van protagonitzar ahir una sonora protesta a Corregidor Escofet (la Rambla) per reclamar a la Paeria la construcció d’una residència al solar del carrer Josep Pallach on ara projecta un alberg per a temporers i “sense sostre” destinat també a altres usos comunitaris. Van fer sonar cassoles i van enarborar pancartes amb els lemes “Volem la residència al solar” i “Pueyo, escolta Pardinyes”.

I és que la Plataforma en Defensa de la Residència denuncia que l’alcalde encara no els ha rebut. Així mateix, continuen recollint firmes fins al dia 23 i en l’últim recompte ja superaven les quatre mil. En un manifest, la plataforma afirma que Pardinyes “és un barri d’acollida, integrador i solidari on tothom és benvingut” i neguen ser racistes ni classistes. Recorden que el 2001 i el 2007 “l’ajuntament va cedir uns terrenys a la Fundació de Pardinyes per construir-hi una residència” i critiquen que el govern municipal ara vol “imposar un model d’alberg desfasat, gens integrador i massificat que les entitats socials no recomanen”.

Així doncs, critiquen que “s’està fent sense diàleg amb els veïns, mostrant un gran menyspreu cap a la gent d’aquest barri i actuant amb prepotència, total opacitat i de manera impositiva”.

És per aquesta raó que demanen a l’alcalde “que pari aquest projecte i s’assegui a parlar amb la gent del barri” i que compleixi “el pacte compromès i faci la residència”. Sol·liciten que “es creï una taula amb totes les parts implicades i que es faci un nou projecte integrador i respectuós amb les persones que n’han de ser usuàries”.

Aposta per un model de microalbergs i pisos socials en els quals els usuaris se sentin acollits.

“No pararem la nostra lluita fins que no es respectin els nostres drets”, remarquen.

Centenars de veïns es van concentrar a Corregidor Escofet amb pancartes i fent sonar cassoles.

Centenars de veïns es van concentrar a Corregidor Escofet amb pancartes i fent sonar cassoles.AMADO FORROLLA

Centenars de veïns es van concentrar a Corregidor Escofet amb pancartes i fent sonar cassoles.

Centenars de veïns es van concentrar a Corregidor Escofet amb pancartes i fent sonar cassoles.AMADO FORROLLA

tracking