SEGRE

L'Arnau avisa que estarà "en risc" sense confinament comarcal

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El coordinador covid de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, José Luis Morales, ha afirmat aquest dimecres que els sanitaris consideren que si hi ha desconfinamient comarcal l'hospital estarà "en risc, perquè per poc que sigui el rebrot, la capacitat d'absorció és molt baixa ".

"En l'últim desconfinament teníem dues vegades menys de malalts en planta i tres menys a UCI, ara mateix si afrontem un desconfinament estem molt més plens que en l'últim", ha aclarit el metge en declaracions als mitjans.

Morales reconeix que la situació a l'Arnau continua sent "tensa" amb les tres plantes covid "pràcticament plenes", tot i reconèixer que després de Setmana Santa no s'ha patit l'efecte rebrot que esperaven, com va passar per Nadal, perquè la població més gran està vacunada. L'edat mitjana dels nous ingressats amb coronavirus és de 60 anys, una franja d'edat que "no està vacunada".

El metge ha afegit que finalment hi ha desconfinament comarcal cal fer una crida a la població perquè tingui molta cura: "El marge que tenim és tan fràgil que ho podem fer trontollar de seguida".

Morales afirma que els especialistes pensen que "Lleida té un altre ritme i possiblement això passa en altres territoris de Catalunya" i ha defensat intentar mesures en cada territori i, sobretot, entendre bé per què el Covid es comporta epidemiològicament de manera diferent en cada un .

El responsable de les plantes Covid ha dit que Lleida "sembla que s'avança una mica en totes les onades, hi ha unes zones del territori que sempre estan amb alça de contagis i possiblement les mesures que s'han d'adoptar" a la regió són una mica diferents a les d'altres.

"Ara sempre estem com en una mena d'altiplà en la qual no acabem de netejar", ha recalcat Morales, que ha destacat també que ara la mitjana d'edat ha baixat d'entre 63 a 65 anys que estava abans als 60.

Ha comptat també que en aquesta nova soca el malalt s'agreuja més ràpid: abans passava als deu dies, ara és cinc i la gravetat és més gran, de manera que "hi ha menys marge a les unitats de semicrítics i es trasllada més ràpid a l'pacient a l'UCI ".

L'hospital Arnau de Lleida alerta que hi ha el doble de pacients covid a planta i el triple a l'UCI que en l'últim desconfinament

L'hospital Arnau de Lleida alerta que hi ha el doble de pacients covid a planta i el triple a l'UCI que en l'últim desconfinamentACN

tracking